Αρχική Ν. Αργολίδος 5ος ΔΡΟΜΟΣ ΑΞΙΩΝ το Σάββατο στις Στρατώνες Καποδίστρια στο Άργος

5ος ΔΡΟΜΟΣ ΑΞΙΩΝ το Σάββατο στις Στρατώνες Καποδίστρια στο Άργος

Το Φεστιβάλ Άργους Μυκηνών 2021 στηρίζει φέτος τον 5ο ΔΡΟΜΟ ΑΞΙΩΝ 17 χλμ. που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 31 Ιουλίου στις Στρατώνες Καποδίστρια στο  Άργος. Η ώρα έναρξης είναι στις 6:00 το απόγευμα.

Επετειακός Αγώνας αφιερωμένος στον Μεγάλο Έλληνα Μαραθωνοδρόμο & Ανθρωπιστή Στέλιο Κυριακίδη. Το μετάλλιο του Μαραθωνίου της Βοστώνης και άλλα σπάνια αντικείμενα του αθλητή, θα εκτεθούν στο κοινό.

Ο Στέλιος Κυριακίδης κράτησε ψηλά την σημαία ενός έθνους και βοήθησε Έλληνες στα δύσκολα χρόνια μετά την Κατοχή.  Όπως είναι γνωστό ο Στέλιος Κυριακίδης συμμετείχε το 1946 στον μαραθώνιο της Βοστώνης στον οποίο κατάφερε να πρωτεύσει, παρά την ελλιπή προετοιμασία και φυσικά την κακή φυσική κατάσταση την οποία είχε από τα πρόσφατα αποτελέσματα της Κατοχής. Το χρηματικό έπαθλο που αντιστοιχούσε για την νίκη του δεν το κράτησε παρά το έδωσε για βοήθεια στον ταλαιπωρημένο ελληνικό λαό που ζούσε μια από τις πιο δύσκολες στιγμές της ιστορίας του.

·         Τόπος εκκίνησης: Στρατώνες Καποδίστρια

·         Τόπος τερματισμού: Στρατώνες Καποδίστρια

·         Χιλιομετρική απόσταση: 17 χλμ

·         Κόστος: Δωρεάν

·         Μέγιστος αριθμός δρομέων: 170

Σύντομη περιγραφή διαδρομής

Ο αγώνας θα ξεκινήσει από τον εμβληματικό χώρο των Στρατώνων του Καποδίστρια θα περάσει μπροστά από το Αρχαίο Θέατρο του Άργους με κομβικό σημείο την Πυραμίδα του Ελληνικού, για να επιστρέψουν οι δρομείς εκ νέου στους Στρατώνες του Καποδίστρια και να ολοκληρωθούν οι προσπάθειες τους.

Συνδιοργάνωση: 1ο Σύστημα Προσκόπων Άργους, ΚΕΔΑΜ, ΝΠΔΔ Κοινωνικής Μέριμνας & Αθλητισμού

facebook