Αρχική Eπικαιρότητα Ν.Μαστοράκης : ‘Εριξα Πέτρο πίσω μου ….

Ν.Μαστοράκης : ‘Εριξα Πέτρο πίσω μου ….

EΡΙΞΑ ΠΕΤΡΟ ΠΙΣΩ ΜΟΥ
Η, κατα το λαικο αποφθεγμα “ρε πως αλλαζει ο αθρωπος.”
Πολλες δεκαετιες πριν, στο “Οχι τα Νεα του ΑΝΤ” αναζητωντας νεα, ασημαδευτα, ανεκμεταλλευτα ταλεντα, ανοιξα την πορτα του Stardom στην Ελενη Ραντου, που αφησε εποχη με το “κι απο μενα, φιλαααακια” και το “ζικα μου” ποιηματακια της, αλλα και στο νεαρο και προθυμο για καθε τρελα, Πετρο Φιλιππιδη. Θυμαμαι, λοιπον, ενα μονιμως γελαστο και αυτοσατιριζομενο ηθοποιο που μεταμορωθηκε σε χαρτοριχτρα, μαγειρισα κι αλλα πολλα χωρις δισταγμο και με τεραστια επιτυχια. Η εκπομπη ηταν γεματη απο ομορφα και γοητευτικα κοριτσια (με πρωτη την Ελενη) και μεσα σε ενα τετοιο περιβαλλον, δεν διεκρινα ποτε (ουτε νομιζω ο Πανος Κοκκιδης και οι αλλοι συνεργατες μου) καποια υποπτη συμπεριφορα απο τον Φιλιππιδη γιατι, με τους δικους μου εργασιακους κανονες, αν υπηρχε κατι τετοιο θα ειχε εκπαραθυρωθει ευγενικα.
Ο ιδιος προσχαρος Πετρος του τοτε, εξελιχθηκε και ανελιχθηκε. Πρωτα, μεγαλοπαραγων του Star Channel, με πολλες και πανακριβες παραγωγες και ενα εισοδημα που “κουφαινε” οσους το ακουγαν, αδελφικος φιλος του τοτε “καναλαρχη.” Εγινε πρωταγωνιστης, θιασαρχης, σκηνοθετης. Κι ολη αυτη η εξελιξη/ανελιξη τελειωσε προχθες στα καγκελα μιας φυλακης της Τριπολης. Ο τοτε αστειος Πετρος, εγινε ο βιαστης Φιλιππιδης. Κι αν ετσι αποδειχτει, ε ρε πώς αλλαζει ο αθρωπος.
Τελειωσαν μαζι με τον Φιλιππιδη τα χαϊδεματα, οι κολακειες, τα διπλαρωματα, οι προσδοκιες συναδελφων του, ειδικα εκεινων που τους ελκει η φυσικη βαρυτητα της διασημοτητας και της εξουσιας του αλλου. Σε αυτο το ταπεινωτικο σταδιο της ζωης του, ο Πετρος Φιλιππιδης ειναι κατηγορουμενος και η αποσταση απο το “αθωος” η “ενοχος” μακρινη, καποια πεντε+ χρονια. Ο,τι κι αν πει η δικαιοσυνη, τον κατηγορουμενο ως βιαστη Φιλιππιδη με οποιες και οσες δυναμεις του εχουν απομεινει, ουτε μια αθωωτικη αποφαση δεν τον σωζει. Εδω τελειωνει η φρενηρης διαδρομη του στην τεχνη.
Και μεσα στο δραμα μιας καριερας που καηκε απο ευτελη, βιαια, προστυχα κινητρα, οι μεθυσμενοι της εξουσιας, καθε ειδους εξουσιας, ας αναζητησουν τη δικη τους προληπτικη συμμορφωση πριν διανοηθουν καν να πεσουν στην ακαθαρτη παγιδα της επιβολης. Μπορει να μην εχουμε βαρβαρους νομους, να κοβουμε το χερι που απλωνεται, αλλα η κοινωνικη αποστροφη, η περιφρονηση, η καταδικη ειναι πιο αποτελεσματικα μεσα και ακρωτηριζουν μια ολοκληρη ζωη.
Ολες αυτες οι φρικιαστικες ιστοριες επωνυμων και ανωνυμων, ας γινουν το καλυτερο οικογενειακο μαθημα οσων μεγαλωνουν αγορια, για να τους κανουν αντρες που θα αγαπουν, θα σεβονται και θα προστατευουν τις γυναικες.
Ισως ενα δειλο, μισο βημα σε μια καλυτερη αυριανη κοινωνια.