Αρχική Ν. Αχαΐας ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: Οι πέντε Πατρινές που έπεσαν νεκρές από τον άνδρα τους!

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: Οι πέντε Πατρινές που έπεσαν νεκρές από τον άνδρα τους!

Ρεπορτάζ: Κωνσταντίνος Φλαμής (ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ)

 

Τα εγκλήματα πάθους, ακόμη και μέσα στο ίδιο σπίτι δεν είναι πρωτοφανή. Η κοινωνία από το βράδυ της Πέμπτης έχει μείνει άφωνη όσο μαθαίνει τις ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για τον τρόπο με τον οποίον ο 32χρονος πιλότος σκότωσε την 20χρονη Καρολάϊν. Στην Αχαϊα τα τελευταία 7 χρόνια συνέβησαν 5 παρόμοια εγκλήματα. Πέντε γυναίκες βρήκαν τον θάνατο από τα χέρια του συζύγου τους. Κάποιες… λόγω της ζήλειας, άλλες επειδή του είχαν ζητήσει να χωρίσουν.

 

Την έπνιξε στην μπανιέρα

Ηταν νύχτα Σαββάτου στα τέλη Μαϊου 2015 όταν η πόλη συγκλονίστηκε από την είδηση! Στην οδό Νοταρά και Μειλίχου, ένας 45χρονος άνδρας στην Πάτρα έπνιξε με τα χέρια του την 48χρονη σύζυγό του και μητέρα τριών παιδιών, με την οποία είχε αποκτήσει ένα 14χρονο αγόρι. Ο 45χρονος με τη χρήση σωματικής βίας ακινητοποίησε τη 48χρονη σύζυγο του και στη συνέχεια τη δολοφόνησε με ασφυκτικό τρόπο. Ο δράστης, τυφλωμένος από τη ζήλια για τη σύζυγό του, αφού την ακινητοποίησε, στη συνέχεια την οδήγησε με την βία στην τουαλέτα του σπιτιού τους. Εκεί,  , όπου προηγουμένως είχε γεμίσει με νερό την μπανιέρα, βούτηξε το κεφάλι της 48χρονης μέσα στο νερό και το έβγαλε μόνο όταν κατάλαβε ότι είχε εκπνεύσει.

Μόλις συνειδητοποίησε τι είχε κάνει, πήρε το άψυχο σώμα της συζύγου του και το έβαλε στο κρεβάτι τους. Δίπλα από τη νεκρή σύζυγό του και σε κατάσταση αμόκ έκοψε με ξυράφι τις φλέβες του και στα δύο του χέρια. Οι αστυνομικοί τον βρήκαν λιπόθυμο και τον μετέφεραν στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Άγιος Ανδρέας», όπου, αφού του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, συνελήφθη και κρατείται στην Ασφάλεια Πατρών. Οι δυο τους γνωρίστηκαν πριν από πολλά χρόνια, ήταν παντρεμένοι κι είχαν αποκτήσει μαζί ένα 14χρονο αγόρι, το οποίο την ώρα της δολοφονίας της μητέρας του έλειπε από το σπίτι. Η 48χρονη, που είχε αποκτήσει ακόμη δύο παιδιά από προηγούμενο γάμο της, φαίνεται να είχε εκμυστηρευτεί σε φιλικά της πρόσωπα, ότι ο 45χρονος τον τελευταίο καιρό ήταν βίαιος και οι εκρήξεις ζήλιας προς το πρόσωπό της συνεχείς.

Πλέον είναι φυλακισμένος.

 

 

Την χτυπούσε ενώ ήταν έγκυος… και την σκότωσε

Τον Δεκέμβριο του 2019 η Πάτρα συγκλονίζεται από ένα ακόμη έγκλημα. Θύμα η 33χρονη Αδαμαντία Αντύπα που διέμενε στο Ηράκλειο Κρήτης, Την δολοφόνησε με καραμπίνα εξ επαφής μέσα στο σπίτι τους ο σύζυγός της. Ο κατά 20 χρόνια μεγαλύτερος σύζυγός της από την Κρήτη όπως αποκαλύφθηκε στο δικαστήριο χτυπούσε την άτυχη γυναίκα και κατά το παρελθόν ακόμη και την περίοδο που ήταν έγκυος. Οι Πατρινοί γονείς της 33χρονης, ο πατέρας της συνταξιούχος αστυνομικός και η μητέρα της που διατηρούσε επί χρόνια εμπορικό κατάστημα στο κέντρο της πόλης, με τις πληγές χαραγμένες βαθιά στην ψυχή τους από την τεράστια απώλεια, ζήτησαν δύο χρόνια αργότερα, από τη Δικαιοσύνη να πράξει το χρέος της και να δικαιώσει την κόρη τους που χάθηκε τόσο άδικα και περιέγραψαν στο Δικαστήριο τα δεινά που είχε περάσει το παιδί τους από τον κατηγορούμενο.

Ο συζυγοκτόνος καταδικάστηκε σε ισόβια.

 

 

Την μαχαίρωσε μέχρι να πεθάνει και επιτέθηκε και στον γιο του

Τον Αύγουστο του 2015 στα Κρύα Ιτεών σημειώνεται άλλη μία οικογενειακή τραγωδία. Ο 60χρονος οικοδόμος Κ.Χ. (φωτό) μετά από έντονο καυγά με τη 57χρονη σύζυγό του, την σκοτώνει χτυπώντας με μαχαίρι αρκετές φορές στο θώρακα. Κατόπιν, διαπληκτίζεται με τον 30χρονο γιο του, ο οποίος προσπάθησε να προστατεύσει τη μητέρα του, χτυπώντας τον και αυτόν με το μαχαίρι και τραυματίζοντάς τον σοβαρά. Ο δράστης, στη συνέχεια, φεύγει  από το σπίτι, ενώ μετά από αναζητήσεις της αστυνομίας εντοπίστηκε και συνελήφθη στο νέο λιμάνι.

Το  ζευγάρι είχε συχνούς καβγάδες και ο 60χρονος φέρεται να ζήλευε παθολογικά τη σύζυγό του. Ο οικοδόμος καταδικάστηκε σε ισόβια.

 

 

Την μαχαίρωσε και την τύλιξε με χαλί

Το 2014 στα Αγιοβλασίτικα, ο τότε 54χρονος σύζυγος έπειτα από φραστικό διαπληκτισμό με την σύζυγό του, την χτύπησε  με μαχαίρι μήκους 17 εκατοστών, δύο φορές στην τραχηλική χώρα με αποτέλεσμα να την τραυματίσει θανάσιμα. Στη συνέχεια την τύλιξε με ένα χαλί για να κρύψει το πτώμα. Συνελήφθη και υποστήριξε πως   δεν είχε σκοπό να τη σκοτώσει και πως όλα έγιναν χωρίς να το καταλάβει, όταν πιάστηκαν στα χέρια επειδή η ίδια επέμεινε να πάει για δουλειά παρά το γεγονός ότι δεν αισθανόταν καλά στην υγεία της.. «Μου είπε ότι ένοιωσε καλά και ήθελε να πάει για δουλειά. Εγώ αντέδρασα. Μου μίλησε απότομα και άσχημα, με έθιξε, με χτύπησε γροθιά στο στήθος για να περάσει, έχασα την ψυχραιμία μου, ήρθαμε στα χέρια…» είπε, ενώ δεν μπόρεσε να περιγράψει τη στιγμή που την μαχαίρωσε λέγοντας πως «δεν κατάλαβα πως έγινε. Όταν την είδα και έπεσε στα πόδια τότε κατάλαβε ό,τι κάτι έγινε…»

Ρωτήθηκε   γιατί μετά την πράξη του τύλιξε το θύμα σε χαλί και έφυγε από το σπίτι ανέφερε πως «δεν μπορώ να θυμηθώ καμία πράξη από εκεί και μετά…», ενώ σε άλλο σημείο παραδέχθηκε πως «αυτό που έκανα είναι ό,τι χειρότερο μπορεί κάνει άνθρωπος, δεν το είχα σχεδιάσει. Αν μπορούσα να γυρίσω χρόνο πίσω δεν θα το έκανα» ζητώντας συγγνώμη από όλους. Καταδικάστηκε σε ισόβια.

 

Την σκότωσε μπροστά στην κόρη τους

Πριν δύο χρόνια μία Πατρινή, η 44χρονη Χρυσοβαλάντο Πολύζου πυροβολείται από τον άνδρα της  με κυνηγετική καραμπίνα στο σπίτι όπου διέμεναν στον Πύργο Διρού της Μάνης.

Στο σπίτι την ώρα του φόνου βρίσκονταν ο 44χρονος δράστης, η σύζυγός του και η 15χρονη κόρη τους. Σύμφωνα με συγγενείς της οικογένειας, που πλέον φιλοξενούν το ανήλικο κορίτσι, ο 44χρονος πήρε το κυνηγετικό του όπλο από το υπνοδωμάτιο και πυροβόλησε μία φορά τη γυναίκα.

Το 15χρονο κορίτσι προσπάθησε να αποτρέψει το μοιραίο και να αποσπάσει το όπλο από τον πατέρα της. Ωστόσο δεν τα κατάφερε και ο 44χρονος πυροβόλησε και δεύτερη φορά και έδωσε τη χαριστική βολή στο θύμα του. Σημειώνεται ότι ο 19χρονος γιος της οικογένειας βρισκόταν με τον παππού του στο νοσοκομείο, όπου τον είχε πάει για εξετάσεις. Ο πυροβολισμός ακούστηκε σε όλο το χωριό αλλά και στο σπίτι των συγγενών του δράστη, σε κοντινή απόσταση από την οικία που σημειώθηκε η δολοφονία της άτυχης γυναίκας.

Το ζευγάρι ήταν πολλά χρόνια μαζί αλλά τον τελευταίο καιρό αντιμετώπιζε οικογενειακά προβλήματα. Πριν από το έγκλημα διαπληκτίστηκαν έντονα.

Μάλιστα η κόρη του θύματος και του δράστη ήταν αυτή που τηλεφώνησε στην αστυνομία και είπε: «Ο μπαμπάς μου πυροβόλησε την μαμά μου». Λίγο αργότερα τηλεφώνησε και ο δράστης και είπε: «Πυροβόλησα τη γυναίκα μου, αλλά μάλλον είναι ζωντανή».