Αρχική Eπικαιρότητα Μύκονος: Το VIP πάρτι της χλιδής με τα 1.299 ευρώ είσοδο (βίντεο)

Μύκονος: Το VIP πάρτι της χλιδής με τα 1.299 ευρώ είσοδο (βίντεο)

Αντιδράσεις στους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στο νησί, αλλά και ανησυχία στους επιδημιολόγους, προκαλούν τα ξέφρενα πάρτι που γίνονται σε βίλες της Μυκόνου, για πελάτες με… βαθιά πορτοφόλια.

Όπως εξήγησε ο δημοσιογράφος Φρίξος Δρακοντίδης, για να βρεθούν σε ένα τέτοιο πάρτι οι ενδιαφερόμενοι πληρώνουμε μέχρι και… 1299 ευρώ, όπως διαφημίζεται σε σχετική ιστοσελίδα όπου έχουν αναρτηθεί όλες οι πληροφορίες για το συγκεκριμένο event.

«Υπάρχει από πίσω μια εταιρία που διοργανώνει εκδηλώσεις και βρίσκεται στο Τελ Αβίβ. Διοργανώνουν εκδρομές το χειμώνα στο Ντουμπάι και το καλοκαίρι τη Μύκονο με ευκατάστατους τουρίστες. Όπως αναφέρει η ανακοίνωση στην ιστοσελίδα τους, το τεστ κορωνοϊού είναι υποχρεωτικό. Στις βίλες γίνεται αποδεδειγμένα χρήση ναρκωτικών, δεν είναι απλή υπόθεση. Τις βίλες τις νοικιάζουν μέσω εταιριών του εξωτερικού και δεν αποδίδουν ούτε το ΦΠΑ», σημείωσε ο Φρίξος Δρακοντίδης.

Από την πλευρά του ο δικηγόρος Δημήτρης Κορωνάκης, ο οποίος έχει καταθέσει μήνυση κατά παντός υπευθύνου για τα πάρτι σε βίλες στη Μύκονο, σχολίασε ότι «Αυτό είναι ένα κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Όταν προσφέρεται φαγητό, διαμονή και μουσική, είναι ένα κέντρο διασκέδασης. Τα έσοδα του διοργανωτή είναι μια εμπορική πράξη που παρέχεται μόνο από καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Από το 2018 έχει αναδειχθεί το θέμα».

«Είναι υποχρεωμένοι οι συνάδελφοί μου όταν υπάρχει καταγγελία ή πληροφορίες είτε για τα μέτρα κατά της διάδοσης του κορωνοϊού, είτε προφανώς για ναρκωτικά, να επεμβαίνουν. Είναι δύσκολο το έργο της αστυνομίας στην Μύκονο, παίζονται τεράστια ποσά, κυκλοφορεί πολύ μαύρο χρήμα», είπε ο Στράτος Μαυροειδάκος, Γενικός Γραμματέας Ειδικών Φρουρών.

«Αν υπάρχει καταγγελία ότι δεν τηρούνται τα μέτρα για την πάταξη του κορωνοϊού, η αστυνομία θα κάνει προληπτικά συστάσεις. Είμαστε υποχρεωμένοι να επιβάλουμε πρόστιμα σε όσους δεν φορούν μάσκες και στον ιδιοκτήτη του καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος που δεν τηρεί τα μέτρα», πρόσθεσε ο ίδιος.