Αρχική Ν. Κορινθίας O Σπύρος Σταματόπουλος για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

O Σπύρος Σταματόπουλος για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Η σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος μετά από δύο χρόνια πανδημίας, είναι αφιερωμένη στην αποκατάσταση, στον επανασχεδιασμό και την αναδημιουργία των οικοσυστημάτων.
Αποτελεί πεποίθηση όλης της επιστημονικής κοινότητας πλέον, ότι η διατάραξη της ισορροπίας των οικοσυστημάτων απειλεί άμεσα και έμμεσα την ανθρώπινη δημόσια υγεία και οι πανδημίες είναι απότοκο αυτής της ανισορροπίας.
Περισσότερο από ποτέ, τώρα καλούμαστε να αποκαταστήσουμε και να θωρακίσουμε τα οικοσυστήματα, να αναδημιουργήσουμε το περιβάλλον μας, προστατεύοντας έτσι την ίδια την ύπαρξή μας που είναι μέρος του.
Η εξοικόνομησης ενέργειας με τη χρήση μη ενεργοβόρων υλικών, η ανακύκλωση και η διαχείριση των στερεών αποβλήτων, η προστασία των ακτών, η ορθολογική διαχείριση των υδάτων, η μικροκλιματική αναβάθμιση του αστικού ιστού με τη φύτευση δέντρων και αύξηση του πρασίνου, αποτελούν προτεραιότητες τις οποίες στο δήμο Σικυωνίων εδώ και χρόνια εφαρμόζουμε.
Σήμερα περισσότερο από ποτέ ας αναστοχαστούμε όλοι μας τι περισσότερο μπορούμε να πράξουμε ώστε να αναδημιουργήσουμε τα οικοσυστήματα σεβόμενοι πρώτα από όλα την ίδια τη ζωή, τη δική μας ζωή, τη ζωή των μελλοντικών γενιών, των παιδιών μας.
Μπορεί να είναι εικόνα βουνό, ουρανός, φύση, δέντρο και λίμνη
Μπορεί να είναι εικόνα εξωτερικοί χώροι
Μπορεί να είναι εικόνα δέντρο, λίμνη και φύση
Μπορεί να είναι εικόνα άλογο, φύση και κείμενο που λέει "ΔΗΜΟΣ ΣΙΚΥΟΝΙΟΝ"