Αρχική Eπικαιρότητα Ν.Ταγαράς : Χρειάζεται η προσπάθεια όλων για να αντιμετωπιστεί η υποβάθμιση του...

Ν.Ταγαράς : Χρειάζεται η προσπάθεια όλων για να αντιμετωπιστεί η υποβάθμιση του περιβάλλοντος

Σήμερα είναι μια ξεχωριστή ημέρα, η οποία μας καλεί να συνειδητοποιήσουμε το χρέος μας απέναντι στη φύση, που τόσο απλόχερα τροφοδοτεί και δίνει ζωή στον πλανήτη μας. Σήμερα το οικοσύστημά μας, το φυσικό περιβάλλον και όλοι οι ζωντανοί οργανισμοί του, απαιτούν να ευαισθητοποιηθούμε και να το διαφυλάξουμε.
Η 5η Ιουνίου καθιερώθηκε από τον ΟΗΕ ως η #παγκόσμια_ημέρα_περιβάλλοντος. Όμως, η σημερινή 5η Ιουνίου δεν προάγει μόνο το μήνυμα της προστασίας και της διατήρησης της περιβαλλοντικής ισορροπίας. Παίρνει αυτό το μήνυμα και το αναβαθμίζει, προάγοντας την «Αποκατάσταση του Οικοσυστήματος» για ολόκληρη τη δεύτερη αυτή δεκαετία του 21ου αιώνα που διανύουμε.
«Επανασχεδιασμός – Αναδημιουργία – Αποκατάσταση». Αυτό είναι το σύνθημα που σηματοδοτεί τις δράσεις του μέλλοντος, δράσεις τις οποίες μπορεί να αναλάβει και στις οποίες μπορεί να συμμετάσχει ο καθένας μας. Και η αλήθεια είναι πως χρειάζεται η προσπάθεια καθενός ατομικά και όλων μαζί συλλογικά για να αντιμετωπιστεί η υποβάθμιση του περιβάλλοντος και να επιτευχθεί το όραμα της πραγματικής αειφορίας.
Προηγούμενο άρθροO Σπύρος Σταματόπουλος για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος
Επόμενο άρθροΧαμόγελα χαράς στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων “Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – ΕΛΠΙΔΑ”