Αρχική Ν. Κορινθίας Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κορινθίας: Όλοι στο συλλαλητήριο την Τετάρτη 07/04

Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κορινθίας: Όλοι στο συλλαλητήριο την Τετάρτη 07/04

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΕΤΑΡΤΗ 07/04 ΣΤΙΣ 18:00 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΤΑΥΡΟΥ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

ΣΤΟΝ ΣΥΝΟΙΚΙΣΜΟ ΚΟΡΙΝΘΟΥ

Συνάδελφοι,
Εδώ και ένα χρόνο παλεύουμε καθημερινά για την προστασία της υγείας και της ζωής μας, μετρώντας πλήγματα σε ανθρώπινες ζωές, στην εργασία μας, στο εισόδημά μας.

Όλο αυτό το διάστημα η κυβέρνηση έχει αφήσει “γυμνό” το δημόσιο σύστημα Υγείας, αδύναμο να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες της πανδημίας, αφού τα παγιωμένα κενά και οι ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό και εξοπλισμό το έχουν σμπαραλιάσει, ενώ παράλληλα μετατρέπεται εν μέσω πανδημίας σε σύστημα μιας νόσου, όπως συμβαίνει και με το νοσοκομείο Κορίνθου.

Μάλιστα σε έναν νομό, όπως ο δικός μας, με μεγάλες βιομηχανίες και άλλους μαζικούς χώρους δουλειάς που τα εργατικά ατυχήματα αποτελούν μέρος της καθημερινότητας των εργαζομένων.

Το αυστηρό lockdown που επέβαλε η κυβέρνηση δεν είχε κανένα αποτέλεσμα, αφού δε πήρε μέτρα στους χώρους δουλειάς που έχουν μετατραπεί σε υγειονομικές βόμβες.
Συνεχώς αυξάνονται οι καταγγελίες που φτάνουν στο σωματείο μας για την ανεξέλεγκτη κατάσταση που επικρατεί στα μεγάλα σούπερ μάρκετ του νομού μας. Ενώ τα κρούσματα ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια, τα μέτρα προστασίας (αριθμός πελατών, αποστάσεις, συστηματική απολύμανση των καταστημάτων, επαναλαμβανόμενα τεστ, άδειες ειδικού σκοπού) μπροστά στη κερδοφορία έχουν πάει περίπατο. Σε πολλές περιπτώσεις η εργοδοσία αποκρύπτει τα κρούσματα
και η ενημέρωση γίνεται από στόμα σε στόμα.
Μέσα σε αυτή την κατάσταση, η κυβέρνηση αξιοποιεί την πανδημία και προχωρά στην
παραπέρα επίθεση στα εργασιακά μας δικαιώματα. Θέλει να νομοθετήσει την καθημερινή 10ωρη δουλειά, δίνοντας τη χαριστική βολή στο 8ωρο, το παραπέρα χτύπημα της Κυριακάτικης αργίας, τη κατάργηση των υπερωριών. Με άλλα λόγια, όσα βιώνουμε καθημερινά μέσα στους χώρους δουλειάς, έρχονται να γίνουν νόμος.
Την ίδια στιγμή δυναμώνει την καταστολή και τον αυταρχισμό. Μετά την απαγόρευση των διαδηλώσεων ετοιμάζει νέο νόμο που θα συνιστά ουσιαστικά νόμο δίωξης της συνδικαλιστικής δράσης.

Βάζει στο στόχαστρο τους αγώνες και τη συλλογική διεκδίκηση. Γνωρίζουν πως η
πολιτική τους δημιουργεί αγανάκτηση, γι’ αυτό προσπαθούν να τρομοκρατήσουν τους
εργαζόμενους με ΜΑΤ και αύρες.

Υπάρχει ελπίδα! Οργανωμένα, αγωνιστικά, ταξικά να απαντήσουμε στη νέα επίθεση!

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ
.   Επίταξη τώρα του Ιδιωτικού τομέα υγείας χωρίς αποζημίωση
.   Μαζικά επαναλαμβανόμενα τεστ σε όλους τους εργαζόμενους
.   Αμεση ενημέρωση των εργαζομένων σε περίπτωση κρούσματος
.   Γιατρό εργασίας στους χώρους δουλειάς
.   Να δοθεί άδεια σε όλους τους εργαζόμενους που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες με πλήρη
μισθολογική και ασφαλιστική κάλυψη.
.   Μετατροπή όλων των συμβάσεων μερικής απασχόλησης σε πλήρους.