Αρχική Eπικαιρότητα Πρώτα το χειροκρότημα στους γιατρούς, μετά η δίωξη

Πρώτα το χειροκρότημα στους γιατρούς, μετά η δίωξη

Πηγή: https://left.gr


Συνεχίζουν να πληθαίνουν οι διώξεις σε βάρος ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, επειδή καταγγέλλουν τις σοβαρές ελλείψεις που υπάρχουν στα νοσοκομεία και το ασφυκτικό πλαίσιο στο οποίο καλούνται να εργαστούν λόγω των χειρισμών της κυβέρνησης.

Όλο και περισσότερες διώξεις ή απολύσεις γιατρών έχουν δει το φως της δημοσιότητας το τελευταίο διάστημα, ενώ ακόμα βρισκόμαστε εντός της πανδημικής κρίσης.

Σήμερα 31 Μαρτίου απολύεται ο πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων του νοσοκομείου «Άγιος Σάββας», Κ. Καταραχιάς. Αλλεπάλληλες απεργιακές κινητοποιήσεις και συγκεντρώσεις γιατρών έχουν πραγματοποιηθεί προκειμένου να αποτρέψουν την εκδικητική απόλυση του συνδικαλιστή γιατρού. Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Κ. Καταραχιάς στο Kontra Channel χθες το βράδυ, το υπ. Υγείας απαξίωσε να συναντήσει τους εκπροσώπους των γιατρών.

«Πολιτική απόφαση του κ. Κικίλια η απόλυσή μου, επειδή βγήκα το Φθινόπωρο να μιλήσω ανοιχτά για την πραγματικότητα: ότι δεν λαμβάνονται μέτρα για την ασφάλεια των εργαζομένων και των ασθενών στο μεγαλύτερο αντικαρκινικό νοσοκομείο της χώρας. Η απάντηση της διοίκησης, με κατεύθυνση του υπ. Υγείας, ήταν να ξεκινήσει μια επαίσχυντη διαδικασία ΕΔΕ, να φορτώσουν τις ευθύνες τους που δεν έκαναν τεστ, δεν μας έδιναν μάσκες , δεν είχαμε τα απαραίτητα μέτρα προστασίας. Μία σειρά πραγμάτων οδήγησε στην καταστροφή του νοσοκομείου το Φθινόπωρο. Και αυτό που είπαν είναι να κατηγορήσουμε τους εργαζόμενους. Αυτό ξέρει να κάνει η κυβέρνηση», επεσήμανε ο πρόεδρος των εργαζομένων του «Αγίου Σάββα».

Υπενθυμίζεται ότι ο Κ. Καταραχιάς είναι ο μοναδικός επικουρικός γιατρός σε όλη την χώρα, του οποίου η σύμβαση δεν πήρε παράταση μέχρι τον Οκτώβριο.

Αντιμέτωπος με κατηγορίες για διασπορά ψευδών ειδήσεων ήρθε και ο νοσηλευτής πρόεδρος των εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Γιαννιτσών, Σιμος Φωστηρόπουλος. Οι «ψευδείς ειδήσεις», για τις οποίες κατηγορείται ο νοσηλευτής είναι  το γεγονός ότι μίλησε δημόσια για την δύσκολη κατάσταση που βίωναν οι εργαζόμενοι στο Γ.Ν. Γιαννιτσών.

Παρακολουθήστε τα όσα είπε ο πρόεδρος των εργαζομένων του Νοσοκομείου Γιαννιτσών:

Οι διώξεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού συνεχίζονται, καθώς ο ειδικευόμενος γιατρός στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός, Νίκος Σκούφογλου, καταγγέλθηκε ως απείθαρχος προς τους εκπροσώπους της διοίκησης του νοσοκομείου και ως «τιμωρία» από τον διοικητηή του νοσοκομείου τού επιβλήθηκε η στέρηση μισθού. Ο Ν. Σκούφογλου δήλωσε ότι άλλος ένας συνάδελφός του ήρθε αντιμέτωπος με αντίστοιχη δίωξη.

«Φοβερά αυταρχική πρόβλεψη της διοίκησης η στέρηση μισθού, χωρίς να λαμβάνονται υπ’ όψιν απολογίες, χωρίς να υπάρχει κάποια ακροαματική διαδικασία, χωρίς στην πραγματικότητα να μπορέσει να υερασπιστείς τον εαυτό σου», τόνισε χαρακτηριστικά στο Kontra Channel. Αναφερόμενος στο περιστατικό για το οποίο έγινε η καταγγελία σε βάρος του, σημείωσε ότι «επισημάναμε κάποιες ελλείψεις του νοσοκομείου, οι οποίες ούτε δικές μας απόψεις είναι ούτε κάποια πρωτότυπη επισήμανση».

Η πρόεδρος στην Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης (ΕΝΙΘ) Δάφνη Κατσίμπα κατήγγειλε πως, μετά την εμφάνισή της σε ιδιωτικό σταθμό όπου αποκάλυψε την τραγική κατάσταση των Νοσοκομείων την Θεσσαλονίκης, το μεσημέρι έγινε παρέμβαση του Εισαγγελέα με την κατηγορία της διέγερσης σε ανυπακοή και κλήθηκε σε απολογία στην Ασφάλεια Θεσσαλονίκης στο «Τμήμα Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος».

Λίγες ώρες μόνο έφταναν για να μάθει από το μέσα η Δ. Κατσίμπα ότι έγινε παρέμβαση εισαγγελέα για τα όσα δήλωσε.

Ευρέως γνωστή έχει γίνει και η περίπτωση του γιατρού Θανάση Σιούλη, ο οποίος τον περασμένο Νοέμβρη αποκάλυψε την δυσχερ’η κατάσταση στην οποία βρισκόταν το ΑΧΕΠΑ. Συγκεκριμενα δήλωσε ότι δεν υπάρχουν διαθέσιμες ΜΕΘ στο εν λόγω νοσοκομείο. «Το απόγευμα της ίδιας μέρας, φροντισε ο διοικητής να στείλει ένα μέιλ προς την ασφάλεια του αστυνομικού τμήματος, ζητώντας να παρέμβει αυτεπάγγελτα εισαγγελέας», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Πληροφορίες: konstranews.gr

Προηγούμενο άρθροΣτο «Λαϊκό» ο Άκης Τσοχατζόπουλος με σοβαρά καρδιαγγειακά προβλήματα
Επόμενο άρθροΑποχώρησε η Κορίνθια Κωνσταντίνα Σωτηροπούλου από το MasterChef 5