Αρχική Eπικαιρότητα Κορονοϊός: Πληροφορίες για 3.000 κρούσματα σήμερα – Έκτακτες ανακοινώσεις Κικίλια στις 18:00

Κορονοϊός: Πληροφορίες για 3.000 κρούσματα σήμερα – Έκτακτες ανακοινώσεις Κικίλια στις 18:00

Έκρυθμη είναι η κατάσταση στα δημόσια νοσοκομεία, θέτοντας σε συναγερμό το υπουργείο Υγείας, το οποίο θα προχωρήσει σε ανακοινώσεις για την ενίσχυση του ΕΣΥ με τη συνδρομή του ιδιωτικού τομέα. Ο Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας αναμένεται να ανακοινώσει στις 18.00 το απόγευμα τις ιδιωτικές κλινικές που θα μπουν στη μάχη κατά του κορονοϊού, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ο αριθμός των νέων κρουσμάτων αναμένεται σήμερα και τις επόμενες ημέρες να σπάσει το φράγμα των 3.000 κρουσμάτων.

Ασφυκτική είναι η πίεση που συνεχίζουν να δέχονται τα δημόσια νοσοκομεία, καθώς ο αριθμός των διασωληνωμένων έχει ξεπεράσει – για πρώτη φορά εντός του 2021 – τους 600, οι ΜΕΘ έχουν κορεστεί, με αποτέλεσμα ορισμένοι ασθενείς να νοσηλεύονται σε απλές κλίνες.

Παράλληλα, σε διευρυμένη σύσκεψη του υπουργείου Υγείας αποφασίστηκε στο πλαίσιο του σχεδίου έκτακτης ανάγκης, η εκκένωση του νοσοκομείου «Ερυθρός Σταυρός» προκειμένου να μετατραπεί σε νοσοκομείο αποκλειστικά για περιστατικά Covid-19. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν διακομιστεί ήδη περίπου 15 ασθενείς χωρίς κορονοϊό από τον Ερυθρό Σταυρό προς το ΝΙΜΙΤΣ.

Στο 95% οι πληρότητες σε ΜΕΘ
Η κατάσταση στα νοσοκομεία ολοένα και χειροτερεύει, ενώ οι πληρότητες σε ΜΕΘ Covid της Αττικής αγγίζουν πλέον το 95%. Μεγάλα νοσοκομεία όπως τα Σισμανόγλειο, Γεννηματάς, Αγία Όλγα, Ευαγγελισμός, Ερυθρός Σταυρός, Ασκληπιείο, Τζάνειο και Αττικόν δεν έχουν σχεδόν καμία κενή κλίνη ΜΕΘ, ενώ πολύ υψηλές είναι οι πληρότητες και σε απλές κλίνες Covid.