Αρχική Eπικαιρότητα Γαλλία: Με νόμο συναίνεση στο σεξ από τα 15 έτη και πάνω

Γαλλία: Με νόμο συναίνεση στο σεξ από τα 15 έτη και πάνω

Mία τολμηρή νομοθετική ρύθμιση πήρε η κυβέρνηση της Γαλλίας. Με νόμο η ηλικία συναίνεσης για σεξ ορίζεται στα 15 έτη.

Ταυτόχρονα θα προβλεφθεί η μη παραγραφή εγκλημάτων παιδεραστίας από τους γονείς ή άλλα πρόσωπα σε θέσεις ισχύος.

Το γαλλικό υπουργείο Δικαιοσύνης, σε ανακοίνωσή του, χαρακτήρισε την κτηνώδη μεταχείριση των παιδιών «αφόρητη» και επισήμανε ότι η κυβέρνηση θα ενεργήσει γρήγορα προκειμένου «να εφαρμόσει τις αλλαγές που προσδοκά η κοινωνία».

Η γαλλική νομοθεσία μέχρι πρόσφατα δεν όριζε ηλικιακό όριο για τη συναίνεση στη σεξουαλική πράξη, ενώ τον περασμένο μήνα η Γερουσία ψήφισε τον καθορισμό των 13 ετών ως όριο.

Σύμφωνα με τη νέα νομοθεσία, η ερωτική πράξη με ανήλικο κάτω των 13 ετών θα θεωρείται έγκλημα, ενώ παρατείνεται ο χρόνος παραγραφής τέτοιων εγκλημάτων.

Η προσπάθεια καθορισμού κατώτατου ηλικιακού ορίου συναίνεσης στο σεξ απέκτησε στη Γαλλία νέα ορμή μετά τις αποκαλύψεις της αιμομεικτικής παιδεραστικής κακοποίησης στην οποία επέβαλε ο ακαδημαϊκός, διανοούμενος και πρώην ευρωβουλευτής Ολιβιέ Ντουαμέλ τον έφηβο γιο του υπουργού των κυβερνήσεων Φρανσουά Μιτεράν και Νικολά Σαρκοζί, Μπερνάρ Κουσνέρ.

Την αποκάλυψη έκανε η δίδυμη αδελφή του θύματος, Καμίγ Κουσνέρ, μέσα από τις σελίδες του βιβλίου της «La Familia Grande».

Πηγή: newsbeast.gr