Αρχική Χωρίς κατηγορία Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο: Μαζικό κάλεσμα σήμερα στα Προπύλαια

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο: Μαζικό κάλεσμα σήμερα στα Προπύλαια

Mεγάλη αναμένεται να είναι η συμμετοχή στοσημερινό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο που είναι προγραμματισμένο για τις 13:00 στα Προπύλαια, ενάντια στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας. 

Μεταξύ άλλων μαθητές, φοιτητές και εκπαιδευτικοί διαμαρτύρονται και για το νέο σχέδιο των υπουργείων Παιδείας και Προστασίας του Πολίτη, σχετικά με τη δημιουργία πανεπιστημιακής Αστυνομίας.

Η ΟΛΜΕ ζητά την απόσυρση του νομοσχεδίου Κεραμέως και αντιτίθεται στη θέσπιση κατώτατης βάσης εισαγωγής, που θα έχει ως αποτέλεσμα «περισσότερα εμπόδια για τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών να σπουδάζουν». Σχετικά με την ίδρυση σώματος Πανεπιστημιακής Αστυνομίας, σημειώνει πως «στο Πανεπιστήμιο διαμορφώνεται καθεστώς καταστολής και αστυνομοκρατίας».

Η ΔΟΕ ανακοίνωσε τρίωρη διευκολυντική στάση εργασίας τις τρεις τελευταίες ώρες του πρωινού κύκλου και τις τρεις πρώτες του ολοήμερου-απογευματινού. Όπως τονίζει, «δια μέσου του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, συνεχίζεται ο αντιδημοκρατικός κατήφορος επιβάλλοντας, γι’ άλλη μια φορά, απαγόρευση συναθροίσεων άνω των 100 ατόμων μέχρι την 1η Φεβρουαρίου. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με πρόσχημα την πανδημία οχυρώνεται πίσω από την καταστολή και τον αυταρχισμό, επιδιώκοντας ένα γενικό σιωπητήριο στην ελληνική κοινωνία».