Αρχική Eπικαιρότητα Βόλος: Χαροπαλεύει 9χρονη μαθήτρια που έπαθε αλλεργικό σοκ από γλυκό – Πανικός...

Βόλος: Χαροπαλεύει 9χρονη μαθήτρια που έπαθε αλλεργικό σοκ από γλυκό – Πανικός μετά το κέρασμα στην τάξη

Δραματικές στιγμές βιώνει η οικογένεια 9χρονης μαθήτριας από το Βελεστίνο, που υπέστη σοβαρό αλλεργικό σοκ μετά από γλυκό (μπακλαβαδάκι), που κατανάλωσε και δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή. Η μικρούλα διακομίστηκε στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Παίδων, όπου νοσηλεύεται σε κώμα, μετά από κατεπείγουσα διακομιδή που έγινε χθες το μεσημέρι (25-01-2021) με την κινητή μονάδα του ΕΚΑΒ Βόλου.

Η ζωή της κρέμεται κυριολεκτικά σε μία κλωστή, αφού σύμφωνα με τους γιατρούς, η κατάσταση της υγείας της είναι ιδιαιτέρως σοβαρή. Για το συμβάν στήθηκε γιγαντιαία επιχείρηση από το Νοσοκομείο Βόλου, προκειμένου να μη «χαθεί» το παιδί.

Η 9χρονη βρισκόταν στο σχολείο μαζί με τους συμμαθητές της. Γιόρταζε συμμαθήτριά της και είχαν όλοι χαρά. Κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί ότι το κέρασμα, που θα ακολουθούσε, θα προκαλούσε εφιάλτη. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, το κοριτσάκι κατανάλωσε κομμάτι του γλυκού, που κεράστηκε.

Δεν πέρασαν παρά λίγα λεπτά, όταν άρχισε να διαμαρτύρεται ότι αισθάνεται δυσφορία. Οι πληροφορίες λένε ότι το κοριτσάκι έχει ευαισθησία στις αλλεργίες. Μάλιστα επειδή οι εκπαιδευτικοί το γνώριζαν, τη ρώτησαν αν επιτρέπεται να φάει το συγκεκριμένο γλυκό και φέρεται να απάντησε πως έχει ξαναφάει και δεν υπήρξε πρόβλημα.

Σύμφωνα με το taxydromos.gr, έντρομη η δασκάλα και ο διευθυντής του σχολείου ειδοποίησαν τον πατέρα της 9χρονης, ο οποίος έσπευσε στο σχολείο. Το παιδί διακομίστηκε άμεσα στο Κέντρο Υγείας Βελεστίνου, όπου γιατροί και νοσηλευτές έπεσαν πάνω του, ενώ κινητή μονάδα του ΕΚΑΒ Βόλου έφτανε στο Βελεστίνο για τη διακομιδή στο Νοσοκομείο Βόλου.

Οι γιατροί του νοσοκομείου όπου διεκομίσθη εσπευσμένα από το Βελεστίνο του Βόλου η μικρή μαθήτρια καταβάλλουν κάθε προσπάθεια ώστε να βελτιώσουν την κατάσταση της υγείας της. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες η 9χρονη βρίσκεται σε καταστολή στην Μονάδα Εντατικής θεραπείας Παίδων του νοσηλευτικού ιδρύματος της Θεσσαλονίκης και της χορηγείται φαρμακευτική αγωγή.

Οι γιατροί μιλούν για μια δύσκολή κατάσταση η οποία προς το παρόν δείχνει να έχει σταθεροποιητικές τάσεις. “Περνάει δύσκολες στιγμές και οι σκέψεις μας είναι μαζί της. Πρόκειται για ένα τραγικό περιστατικό. Μόλις συνέβη ειδοποιήθηκε αμέσως ο πατέρας της και το παιδί μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο”, λέει o διευθυντής τους σχολείου όπου φοιτούσε η εννιάχρονη μαθήτρια.

Οι γιατροί που την εξέτασαν μιλούν για ένα πρωτόγνωρο περιστατικό. Το κοριτσάκι υπέστη 3 φορές ανακοπή και οι δεκάδες γιατροί του νοσηλευτικού ιδρύματος του νοσοκομείο του Βόλου, υπερέβαλαν εαυτό και κατάφεραν να την επαναφέρουν.

Μόλις κατάφεραν να σταθεροποιήσουν την κατάσταση της και να δημιουργήσουν τις κατάλληλες συνθήκες έδωσαν εντολή για τη διακομιδή της στο νοσοκομείο Ιπποκράτειο της Θεσσαλονίκης. “Βρέθηκα κι εγώ στο νοσοκομείο του Βόλου. Ηταν μια πρωτόγνωρη κατάσταση με τους γιατρούς να δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό. Η εννιάχρονη βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην καλύτερη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και περιμένουμε το επόμενο 48ωρο. Η κατάσταση της είναι σταθερή” λεει στο newsit.gr o ο δήμαρχος Βελεστίνου, Δημήτρης Νασίκας.

Στο πλευρό της μικρής βρίσκονται οι γονείς της αλλά και συγγενείς της οι οποίοι προσεύχονται να κυλήσουν όλα καλά και το κοριτσάκι να κερδίσει την μάχη για τη ζωή της.

Πηγή: newsit.gr