Αρχική Eπικαιρότητα Λιανεμπόριο: Ανοίγει στις 18 Ιανουαρίου με click away και click in shop

Λιανεμπόριο: Ανοίγει στις 18 Ιανουαρίου με click away και click in shop

Ανοίγει εκτός πολύ σοβαρού απροόπτου από την προσεχή Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου, το λιανεμπόριο με έναν συνδυασμό click away και click in shop για πολύ συγκεκριμένους κλάδους. Συγκεκριμένα, όσο περνούν οι μέρες και αυξάνονται οι αντιδράσεις του εμπορικού κόσμου φαίνεται ότι «κλειδώνει» η επαναλειτουργία των καταστημάτων με μέτρα και προφυλάξεις για τον κορωνοϊό, καθώς πλέον η αγορά ασφυκτιά με εκπροσώπους του κλάδου να κάνουν λόγο ακόμα και για 200.000 επερχόμενα λουκέτα – ίσως και πολύ περισσότερα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Ελλάδας εκτιμά ότι «όσο παρατείνεται αυτός ο φαύλος κύκλος τόσο αυξάνεται ο κίνδυνος να κλείσει άμεσα ακόμα και το 50% των επιχειρήσεων, ενώ ορισμένοι κλάδοι όπως η εστίαση απειλούνται με ολοκληρωτική καταστροφή».

Συνεκτιμώντας την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, με τα μέχρις στιγμής δεδομένα, όπως επισημαίνει στο ethnos.gr ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτη, Παναγιώτης Σταμπουλίδης, η κυβέρνηση εφόσον ανάψει και το πράσινο φως από την επιτροπή επιδημιολόγων, είναι έτοιμη να επιτρέψει την επαναλειτουργία των καταστημάτων από την Δευτέρα ως εξής:

Ανοιγμα του συνόλου των μαγαζιών με τη μέθοδο του click away, όπως ίσχυε και την περίοδο πριν τις γιορτές ώστε να διεκπεραιωθούν και οι παραγγελίες, οι οποίες έχουν ήδη γίνει.
Ανοιγμα και με φυσική παρουσία των καταστημάτων ένδυσης και υπόδησης, αλλά και των κοσμηματοπωλείων με την εφαρμογή της μεθόδου click in shop και με τήρηση αυστηρών μέτρων προστασίας.

Προηγούμενο άρθροΠιστοποιητικό εμβολιασμού προτείνει στην ΕΕ ο Μητσοτάκης
Επόμενο άρθροΣυγκλονισμένοι οι γείτονες του 56 χρονου που σκότωσαν τα σκυλιά στην Ηλεία- ΒΙΝΤΕΟ