Αρχική Ν. Ηλείας Συγκλονισμένοι οι γείτονες του 56 χρονου που σκότωσαν τα σκυλιά στην Ηλεία-...

Συγκλονισμένοι οι γείτονες του 56 χρονου που σκότωσαν τα σκυλιά στην Ηλεία- ΒΙΝΤΕΟ

Αδιανόητη είναι η τραγωδία με θύμα τον 56χρονο φύλακα Χρήστο Βασιλόπουλο που τον κατασπάραξαν τα σκυλιά που βρισκόταν στο προαύλιο της επιχείρησης που εργαζόταν στην περιοχή των Λεχαινών. Μια υπόθεση που συγκλονίζει το πανελλήνιο, ως ένα πρωτόγνωρο γεγονός. Τα σκυλιά σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση της Ιατροδικαστή Πατρών Αγγελικής Τσιόλα, προκάλεσαν το θάνατο του 56χρονου, καθώς αυτός προήλθε από αιμορραγική καταπληξία συνέπεια κακώσεων προκληθεισών εκ δηγμάτων ζώων.

Είναι κάτι που επιβεβαίωσε μια αρχική πληροφορία που υπήρξε πως ο 56χρονος βρέθηκε σε θέση που έδειχνε πως προσπαθούσε να αμυνθεί και να γλιτώσει από τα σκυλιά.
Εκείνο που προκαλεί εντύπωση – αν και έχει συμβεί και σε άλλες περιπτώσεις – είναι πως τα σκυλιά επιτέθηκαν σε έναν άνθρωπο που βρισκόταν καθημερινά μαζί τους στον ίδιο χώρο, δεν ήταν ξένος, δεν ήταν άγνωστος.
Παραμένει ωστόσο άγνωστο το τι προκάλεσε την επίθεση των σκύλων σε βάρος του ανθρώπου, που του κόστισε και τη ζωή…

Τι αναφέρει η πλευρά της εταιρίας

Εκ μέρους της εταιρίας που διαχειρίζεται το συσκευαστήριο όπου έλαβε χώρα η αδιανόητη αυτή τραγωδία, μίλησε για το θέμα το δικηγόρος Αθηνών Γιάννης Αλετράς. “Η επιχείρηση είναι συγκλονισμένη, διότι ο Χρήστος, ήταν ένας άνθρωπος της επιχείρησης, ένας άνθρωπος του οποίου είχαμε απόλυτη εμπιστοσύνη, λάβετε υπόψιν σας, ότι ήταν μόνος του και φύλαγε όλο το εργοστάσιο. Πραγματικά πρόκειται για ένα άτυχο γεγονός. Δε γνωρίζουμε τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε. Αυτό προσπαθούμε να βρούμε διότι με αυτά τα σκυλιά ο Χρήστος ήταν τρία χρόνια μαζί. Τα πρόσεχε, τα φύλαγε, τα αγαπούσε, τα προστάτευε, τα τάιζε, με αποτέλεσμα ακόμα και για μας να είναι ανεξήγητο το τι ακριβώς συνέβη. Βέβαια αυτό το οποίο λέω, είναι ότι ψάχνουμε να δούμε μήπως υπήρξε κάτι άλλο το οποίο να είναι διαφορετικό. Διότι τα σκυλιά δεν μπορεί να επιτεθούν σε έναν άνθρωπο με τον οποίο για τρία χρόνια ήταν συνεχώς μαζί. Τα δείγματα που είχαμε από αυτά τα σκυλιά, είναι ότι δεν είχαν δείξει ποτέ τέτοια συμπεριφορά. Είμαστε συγκλονισμένοι” ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Αλετράς που επισήμανε πως “… η επιχείρηση ασυζητητί συνεχώς θα είναι στο πλευρό της οικογένειας”.

 

Σημείωσε δε πως κατ’ εντολήν της Αστυνομίας, τα σκυλιά περιορίστηκαν στα κλουβιά τους. Εξετάστηκαν από κτηνίατρο, ο οποίος από την πρώτη διάγνωση ανέφερε ότι δεν έχουν λύσσα και θα ελέγξουν περαιτέρω την κατάσταση από τον πλευρά τους.

 

Ο κτηνίατρος που ορίστηκε ως πραγματογνώμονας στην υπόθεση, αποχωρώντας από το συσκευαστήριο μετά την αυτοψία, σχολίασε ότι “… μετά από ένα τέτοιο γεγονός είμαστε όλοι με δάκρυα στα μάτια, είμαστε βουρκωμένοι. Είναι συγκλονιστικό αυτό που έγινε για τον ίδιο αλλά και για την οικογένεια του”.

“Τον βρήκε ο χειρότερος θάνατος…”

Στη γειτονιά του 56χρονου Χρήστου Βασιλόπουλο, οι γείτονες δεν μπορούσαν να διανοηθούν αυτό που συνέβη.

 

Ο Θοδωρής Χρόνης δήλωσε ότι “… ακόμα και σήμερα το πρωί, ο κόσμος δεν είχε συνειδητοποιήσει τι ακριβώς έγινε. Αυτό το μάθαμε εμείς και κάποιοι ακόμα, από κάποιο τηλέφωνο έτσι ξαφνικά. Ότι πέθανε ένας άνθρωπος που δεν είχε δώσει δικαίωμα ποτέ, κοίταζε μόνο την δουλειά του, την οικογένεια του, δεν είχε πειράξει άνθρωπο, έλεγε καλημέρα σε όλους. Μου φαίνεται απίστευτο αυτό το πράγμα. Να τον βλέπεις κάθε μέρα να περνάει και να χαιρετάει τον κόσμο και ξαφνικά χθες το απόγευμα να ακούμε κάτι τέτοιο. Ήταν χρόνια σε αυτή την επιχείρηση και μάλιστα το τελευταίο διάστημα ο άνθρωπος έμενε εκεί για να γλιτώνει τις βενζίνες. Νομίζω ότι αυτό που έγινε δεν μπορεί να το χωνέψει το μυαλό, διότι αν το βάλεις με μία λογική, είναι παράλογο τα σκυλιά να φάνε το αφεντικό που τα ταΐζει και τα προσέχει. Είναι απίστευτο όλο αυτό…”.

 

Ο Φίλιππος Μαρκόπουλος ανέφερε ότι “… επεσε σαν κεραυνός στην πόλη, έχουμε όλοι στεναχωρηθεί, ήταν πολύ καλός άνθρωπος. Όλο αυτό ήταν κρίμα, πολύ άδικο για αυτόν, για την οικογένεια του αλλά και για όλη την κοινωνία εδώ. Ήταν εξαιρετικός άνθρωπος, οικογενειάρχης. Εγώ προσωπικά τον έβλεπα καθημερινά εδώ, δεν ενοχλούσε κανέναν, πάντα με το χαμόγελο, ήταν ένας κύριος. Είναι συγκλονιστικό αυτό που έγινε, πήγε για το μεροκάματο και τον βρήκε ο χειρότερος θάνατος που θα μπορούσε να τον βρει”…