Αρχική Ν. Κορινθίας Συνάντηση για την διώρυγα του Ισθμούς υπό τον υφυπουργό Νίκο Ταγαρά

Συνάντηση για την διώρυγα του Ισθμούς υπό τον υφυπουργό Νίκο Ταγαρά

Στα γραφεία της Διώρυγας Κορίνθου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη υπό τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας – κο Νίκο Ταγαρά, με την συμμετοχή του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Κορινθίας κου Αναστάσιου Γκιολή, των Θεματικών Αντιπεριφερειαρχών κα Αθηνά Κόρκα-Κώνστα και κο Χάρη Βυτινιώτη, του Δήμαρχου Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων- κο Γιώργο Γκιώνη, του Δημάρχου Κορινθίων -κο Βασίλη Νανόπουλο, του Δρ. Ευθύμη Λέκκα -Καθηγητή Δυναμικής Τεκτονικής Εφαρμοσμένης Γεωλογίας & Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών -Πρόεδρο ΟΑΣΠ, του Διευθύνοντα Συμβούλου ΑΕΔΙΚ κο Βασίλη Ανδρικόπουλο, του Γενικού Διευθυντή ΑΕΔΙΚ κο Γιώργο Ζουγλή και στελέχη των παραπάνω φορέων.

Τα κυρίως θέματα που συζητήθηκαν αφορούσαν την ασφάλεια – ευστάθεια των πρανών, την συντήρηση-επισκευή των υφιστάμενων εγκαταστάσεων, τον καθαρισμό του ευρύτερου χώρου της Διώρυγας και, την ανάδειξη και αξιοποίηση της.

Επίσης, συμφωνήθηκε η πραγματοποίηση συνάντησης των εμπλεκόμενων φορέων σε μηνιαία βάση στα γραφεία της Διώρυγας, ώστε να παρακολουθείται η εξέλιξη των προαναφερθέντων θεμάτων.