Αρχική Ν. Αργολίδος Ψαρόνια: Εντυπωσιάζουν οι ιπτάμενες χορογραφίες τους στον ουρανό της Αργολίδας

Ψαρόνια: Εντυπωσιάζουν οι ιπτάμενες χορογραφίες τους στον ουρανό της Αργολίδας

Πτηνά το είδος ψαρόνια πετούν κατά χιλιάδες σε τοποθεσία στο Βάλτο Αργολίδας, Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2020. Τα ψαρόνια είναι από τα πιο κοινά και πολυπληθέστερα πουλιά της χώρας μας. Στην Κύπρο, το ψαρόνι είναι γνωστό με το όνομα Λαζούρι ενώ στην Ελλάδα είναι γνωστό ως Μαυροπούλι, Χειμώνι, Στούρνος, Καραβέλι, Τσιρόνι. Είναι κοινωνικό που συναντάται πάντα σε μεγάλα σμήνη που παρουσιάζουν πολύ συχνά εντυπωσιακούς εναέριους σχηματισμούς. Θεωρείται από τα πιο έξυπνα είδη πουλιών μιας και εκτός από το ζωηρό και φλύαρο κελάηδήμά του με ποικιλία δυνατών, υψηλών και παρατεταμένων ήχων, παρουσιάζει την ικανότητα να μιμείται τα κελαηδήματα άλλων πουλιών όπως του σπουργίτη, της καρακάξας, και διάφορους ήχους όπως σειρήνας, αλλά και άλλων ζώων όπως γατών, σκύλων, κατσικιών. Συναντάται εκτός από τη Ευρώπη, στην Ασία, την Σκανδιναβία, τα παράλια της Αφρικής αλλά και στην Αμερική. Έτσι κάποια σμήνη μεταναστεύουν προς τα νότια, ενώ η χώρα μας δέχεται κάποιους βόρειους επισκέπτες. Το προσδόκιμο ζωής τους αγγίζει τα 15 χρόνια περίπου.

Τα δημοφιλή  ψαρόνια συνεχίζουν κατά χιλιάδες να εκτελούν τις εντυπωσιακές τους χορογραφίες αυτή την φορά στην περιοχή του Τημενίου στη Νέα Κίο Αργολίδας, όπως τα αποτύπωσε ο φωτογραφικός φακός την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2020. 

Τα ψαρόνια είναι από τα πιο κοινά και πολυπληθέστερα πουλιά της χώρας μας. Στην Κύπρο, το ψαρόνι είναι γνωστό με το όνομα Λαζούρι ενώ στην Ελλάδα είναι γνωστό ως Μαυροπούλι, Χειμώνι, Στούρνος, Καραβέλι, Τσιρόνι.

Είναι κοινωνικό που συναντάται πάντα σε μεγάλα σμήνη που παρουσιάζουν πολύ συχνά εντυπωσιακούς εναέριους σχηματισμούς.

Θεωρείται από τα πιο έξυπνα είδη πουλιών μιας και εκτός από το ζωηρό και φλύαρο κελάηδήμά του με ποικιλία δυνατών, υψηλών και παρατεταμένων ήχων, παρουσιάζει την ικανότητα να μιμείται τα κελαηδήματα άλλων πουλιών όπως του σπουργίτη, της καρακάξας, και διάφορους ήχους όπως σειρήνας, αλλά και άλλων ζώων όπως γατών, σκύλων, κατσικιών.

Συναντάται εκτός από τη Ευρώπη, στην Ασία, την Σκανδιναβία, τα παράλια της Αφρικής αλλά και στην Αμερική.

Έτσι κάποια σμήνη μεταναστεύουν προς τα νότια, ενώ η χώρα μας δέχεται κάποιους βόρειους επισκέπτες. Το προσδόκιμο ζωής τους αγγίζει τα 15 χρόνια περίπου.

ΠΗΓΗ: argolikeseidhseis.gr