Αρχική Ν. Κορινθίας Ορατά τα πρώτα χιόνια στα βουνά της Κορινθίας

Ορατά τα πρώτα χιόνια στα βουνά της Κορινθίας

Τα πρώτα φετινά χιόνια είναι πλέον ορατά από την πόλη του Ναυπλίου. Η οροσειρά της Ζήρειας στην Κορινθία ντύθηκε στα λευκά χαρίζοντας και στην Αργολίδα το λευκό τοπίο του Χειμώνα που είναι πλέον αισθητός.

Το όρος Ζήρεια, που είναι γνωστό και ως Κυλλήνη, βρίσκεται στη νοτιοανατολική πλευρά του Νομού Κορινθίας. Η πιο ψηλή του κορυφή φτάνει τα 2.374 μέτρα και ονομάζεται -παραδόξως(!)- Ψηλή Κορφή, ενώ είναι από τα ελάχιστα ελληνικά βουνά που έχει οκτώ κορυφές πάνω από 2.000 μέτρα.

Σύμφωνα με μια εκδοχή, η ονομασία Ζήρεια προέρχεται από τη σλάβικη λέξη ζήρι, που σημαίνει βελανίδι. Το συγκεκριμένο βουνό χωρίζεται στην Μικρή και την Μεγάλη Ζήρεια, όπου ανάμεσά τους σχηματίζεται η κοιλάδα της Φλαμπουρίτσας, μια κοιλάδα ασύλληπτης ομορφιάς που διαρρέεται από τον ποταμό Σύθα.

Οι κορυφές της Ζήρειας, όπως και η κοιλάδα της Φλαμπουρίτσας, έχουν χαρακτηριστεί ως περιοχές ιδιαίτερου ενδιαφέροντος που χρήζουν προστασίας και είναι ενταγμένες στο Δίκτυο Φύση 2000 (Natura). Στην βόρεια πλευρά του βουνού θα βρούμε και τα γραφικά Τρίκαλα που χωρίζονται στα Άνω, στα Μεσαία και στα Κάτω Τρίκαλα και αποτελούν την πιο ανεπτυγμένη, σε τουριστικό επίπεδο, περιοχή της Ζήρειας.