Αρχική Περ. Πελοποννήσου Συνάντηση για τα έργα πολιτισμού στην Πελοπόννησο

Συνάντηση για τα έργα πολιτισμού στην Πελοπόννησο

Προγραμματική σύμβαση για τη χρηματοδότηση του έργου που αφορά στο αρχαίο θέατρο της Σικυώνας Κορινθίας, υπέγραψαν ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας και η Υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, σε συνάντηση που είχαν στην Αθήνα

Στην ίδια συνάντηση υπογράφηκε προγραμματική σύμβαση για την αποκατάσταση και ανάδειξη του μεταπυργίου μεταξύ των πύργων 17 και 18 στην βόρεια οχύρωση της Αρχαίας Μεσσήνης.

“Υπάρχει άριστη συνεργασία μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του υπουργείου Πολιτισμού”, σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο κ. Νίκας εκφράζοντας ευχαριστίες προς την υπουργό Λ. Μενδώνη, με την οποία προέβη σε αναλυτική εξέταση των θεμάτων που άπτονται του υπουργείου Πολιτισμού στην κάθε Περιφερειακή Ενότητα.

Συγκεκριμένα συζητήθηκαν τα έργα πολιτισμού που ήδη έχουν χρηματοδοτηθεί, με τη συνολική πίστωση να φτάνει τα 28,1 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Περιφέρειας.

Επίσης έγινε αναφορά στα 10 έργα -συνολικού προϋπολογισμού 11.491.732 ευρώ– που εντάχθηκαν πρόσφατα στο ΠΕΠ Πελοποννήσου, αλλά και σε αυτά που θα ενταχθούν στο πλαίσιο της νέας πρόσκλησης, η οποία δημοσιοποιείται άμεσα και στην οποία προβλέπονται 4 εκ. ευρώ για μουσεία και 3 εκ. για μνημεία.

Στις χρηματοδοτήσεις της νέας πρόσκλησης, θα ενταχθεί και το αρχοντικό Αντωνόπουλου στη Δημητσάνα Αρκαδίας.

Προηγούμενο άρθροΠέρασαν 14 χρόνια από την ενθρόνιση του Κορίνθου Διονυσίου
Επόμενο άρθροΤο τελευταίο αντίο στον Ντιέγκο Μαραντόνα – Ο «Θεός» του ποδοσφαίρου οδηγήθηκε στην τελευταία του κατοικία