Αρχική Eπικαιρότητα Κορονοϊός: Συνεχίζεται η φονική πορεία του ιού στη χώρα, αναμένεται νέα αύξηση...

Κορονοϊός: Συνεχίζεται η φονική πορεία του ιού στη χώρα, αναμένεται νέα αύξηση του αριθμού των νεκρών

Κορονοϊός: Στο πένθος συνεχίζει να βυθίζει τη χώρα η επέλαση της πανδημίας του κορονοϊού. Σύμφωνα με πληροροφορίες, αναμένεται νέα θλιβερή αύξηση του αριθμού.

Στη έκθεσή του την Τετάρτη, ο ΕΟΔΥ κατέγραψε και πάλι δεκάδες θανάτους από τον κορονοϊό μέσα σε ένα 24ωρο. Συγκεκριμένα, ανακοινώθηκε η απώλεια ακόμη 60 συμπολιτών μας, που ανέβασαν τον αριθμό στους 1.288 θανάτους συνολικά στη χώρα.

Μέχρι το βράδυ,όμως, αυτός ο αριθμός αυξήθηκε κατά δεκάδες και πάλι. Σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι και χθες το βράδυ άλλοι 48 άνθρωποι είχαν χάσει τη ζωή τους, με τη νύχτα στις ΜΕΘ των νοσοκομείων της χώρας να επιφυλάσσει νέες άνισες μάχες με την COVID-19. Οι φόβοι για νέα δραματική αύξηση του αριθμού των νεκρών από την πανδημία έως τις 15.00 που συγκεντρώνει στοιχεία ο ΕΟΔΥ πολλαπλασιάζονται.

Θεσσαλονίκη και Αττική: Οι αριθμοί αποκαλύπτουν την επέλαση του κορονοϊού στη Β. Ελλάδα

Αττική και Θεσσαλονίκη βρίσκονται στο επίκεντρο της πανδημίας. Οι δύο περιφέρειες, με τα μεγαλύτερα αστικά κέντρα, καταγράφουν σταθερά τους υψηλότερους αριθμούς νέων κρουσμάτων, αλλά και εισαγώγων, νοσηλευομένων και διασωληνωμένων, όπως ήταν αναμενόμενο.

Μόνο που από τα τέλη Οκτωβρίου η Θεσσαλονίκη άρχιζε παρουσιάζει δυσμενέστερη εικόνα, ξεκινώντας από τον αριθμό των νέων κρουσμάτων κορονοϊού και φθάνοντας τη 2η εβδομάδα του πανελλήνιου lockdown να βλέπει τα νοσοκομεία της να γονατίζουν από το βάρος των ασθενών που χρήζουν εντατικής βοήθειας.

Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι. Από τα 3.209 νέα κρούσματα που ανακοίνωσε χθες ο ΕΟΔΥ, η Θεσσαλονίκη καταγράφει τα περισσότερα και μάλιστα πρόκειται για αρνητικό ρεκόρ. Στα 905 τα κρούσματα της Π.Ε. Θεσσαλονίκης, στα 564 στην Περιφέρεια Αττικής.

Οι ΜΕΘ-COVID της Θεσσαλονίκης, που συμπεριλαμβάνουν και εκείνες των Νοσοκομείων Χαλκιδικής, Κατερίνης και Καβάλας, παρά τη συνεχή επέκταση τους, χθες το βράδυ έφθασαν ξανά στα όρια τους. Σύμφωνα με πληροφορίες, από τις 211 κλίνες ΜΕΘ σε σύνολο, μόνο οι 10 ήταν διαθέσιμες.

Οι νέες εισαγωγές έφθασαν σχεδόν τις 160, με περίπου τις 65 εξ αυτών να καταγράφονται μόνο στο ΓΝ Παπανικολάου, το οποίο καταγράφει και το μεγαλύτερο αριθμό ασθενών σε ΜΕΘ. Οι νοσηλείες σε απλές κλίνες, δε, φθάνουν τις 1.200 αριθμός σχεδόν διπλάσιος από τον αντίστοιχο της Αττικής!

Με στοιχεία που προέρχονται από τα 25 νοσοκομεία στην Αττική και τα 12 της Θεσσαλονίκης, με τα νοσοκομεία στην τελευταία να νοσηλεύουν όλα ασθενείς με COVID.

Στην Αττική η πίεση μοιάζει προς το παρόν ελεγχόμενη. Με πάνω από 600 νοσηλευόμενους σε απλές κλίνες, σχεδόν 90 νέες εισαγωγές και περίπου 150 άτομα σε ΜΕΘ. Συνολικά χθες βράδυ, οι νοσηλείες στην χώρα έφθαναν τις 3.918 (όλες κλίνες, απλές και ειδικές), με μόλις 300 εξιτήρια, ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν πως αριθμός των νεκρών δεν αποκλείεται να καταγράψει σήμερα νέα θλιβερή άνοδο.

Αν και οι αριθμοί γύρω από τις νοσηλείες είναι μια «φωτογραφία της στιγμής», καθώς κρεβάτια, ιδίως στις ΜΕΘ, αδειάζουν και γεμίζουν αναπάντεχα μέσα στο 24ωρο στα νοσοκομεία που δέχονται το μεγαλύτερο φορτίο, οι αριθμοί δείχνουν τη σαρωτική δύναμη της πανδημίας του κορονοϊού.

Πηγή: news4health.gr

Προηγούμενο άρθροΓ.Ρουμελιώτης για κορονοιό: Υπάρχει φως στο τούνελ, στο τέλος εμείς θα είμαστε οι νικητές
Επόμενο άρθροΟδηγίες για διακίνηση υλοτομίας και εμπορίας χριστουγεννιάτικων δένδρων από την Π.Ε Κορινθίας