Αρχική Eπικαιρότητα Κορωνοϊός – LIVE: Η ενημέρωση από Μαγιορκίνη και Χαρδαλιά

Κορωνοϊός – LIVE: Η ενημέρωση από Μαγιορκίνη και Χαρδαλιά

Δείτε σε απ’ ευθείας μετάδοση την ενημέρωση των διαπιστευμένων συντακτών στο Υπουργείο Υγείας, για την εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα.

Η ενημέρωση γίνεται από τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά και τον επίκουρο Καθηγητή της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, Γκίκα Μαγιορκίνη.

Στην ενημέρωση για τον κορωνοϊό συμμετέχει και ο Υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, προκειμένου να απαντά σε ερωτήματα που αφορούν στο σύστημα Υγείας.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας αναμένεται να ανακοινώσει «lockdown» στα περίπτερα τις νυχτερινές ώρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, θα ανακοινωθεί ότι περίπτερα, κάβες, μίνι μάρκετ θα μένουν κλειστά 12 τα μεσάνυχτα με 5 τα ξημερώματα προκειμένου να σταματήσει η πώληση αλκοόλ και ο συγχρωτισμός σε πλατείες ή άλλους ανοιχτούς χώρους. Επίσης θα ανακοινωθεί ότι οι υπηρεσίες delivery θα ξεκινούν νωρίτερα, δηλαδή από τις 5 τα ξημερώματα και όχι 7 που ίσχυε μέχρι σήμερα, προκειμένου να μην υπάρξει κενό το πρωί με τις υπηρεσίες για καφέ κτλ.

Νωρίτερα, ανακοινώθηκαν 286 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 31 συνδέονται με γνωστές συρροές και 37 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 16913, εκ των οποίων το 55.7% άνδρες.

2763 (16.3%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 7028 (41.6%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

63 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 69 ετών. 15 (23.8%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 87.3%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 197 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 3 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 369 θανάτους συνολικά στη χώρα. 138 (37.4%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 78 έτη και το 97.0% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Δείτε απ’ ευθείας την ενημέρωση από το Υπουργείο Υγείας.