Αρχική Περ. Πελοποννήσου Κτήριο στην Τρίπολη για το κέντρο πολιτικής προστασίας

Κτήριο στην Τρίπολη για το κέντρο πολιτικής προστασίας

Η Περιφέρεια έχει διαθέσει έκταση στην Τρίπολη, προκειμένου να κατασκευαστεί εκεί το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Κέντρο Πολιτικής Προστασίας (ΠΟΚΕΠΠ) Πελοποννήσου, η κατασκευή του οποίου ξεκινά -με διαδικασία ΣΔΙΤ- την ερχόμενη άνοιξη με προοπτική να είναι έτοιμο μέσα σε 24 μήνες.

Αυτό δήλωσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας στην τηλεδιάσκεψη των 13 περιφερειαρχών της χώρας με τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Χαρδαλιά, στην οποία συζητήθηκαν ζητήματα σχετικά με τον προγραμματισμό της Πολιτικής Προστασίας σε πανελλαδικό επίπεδο.
Το εν λόγω κέντρο, όπως και τα αντίστοιχα των υπόλοιπων Περιφερειών, θα στελεχωθεί με εξειδικευμένο πολιτικό προσωπικό, καθώς και με ένστολους, ενώ θα εξοπλιστεί με υποδομές τελευταίας τεχνολογίας, προκειμένου να διασφαλίζεται σε κάθε περίπτωση τόσο η άμεση επισκόπηση των περιστατικών, όσο και η απρόσκοπτη επικοινωνία με τις δυνάμεις που κατά περίπτωση θα καλούνται να τα αντιμετωπίσουν.
Ο περιφερειάρχης, εξ άλλου, γνωστοποίησε ότι για τον τομέα της Πολιτικής Προστασίας θα προσληφθούν και στις 5 Περιφερειακές Ενότητες συνολικά 192 άτομα. Τα άτομα αυτά, συγκεκριμένων ειδικοτήτων και υψηλής εξειδίκευσης, θα κατανεμηθούν τόσο στο ΠΟΚΕΠΠ της έδρας όσο και στις ανά τις Π.Ε. “αντένες” του εν λόγω κέντρου.