Αρχική Περ. Πελοποννήσου 4 νεκροί σε τροχαία τον Αύγουστο στην Πελοπόννησο

4 νεκροί σε τροχαία τον Αύγουστο στην Πελοπόννησο

Τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 57 τραυματίστηκαν στην άσφαλτο της Περιφέρειας Πελοποννήσου τον περασμένο Αύγουστο, σε 49 τροχαία.

Σύμφωνα με τον μηνιαίο απολογισμό δραστηριότητας των υπηρεσιών Τροχαίας της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου, το μήνα που μας πέρασε έγιναν 4 θανατηφόρα τροχαία, στα οποία σκοτώθηκαν ισάριθμοι άνθρωποι. Φέτος τον Αύγουστο συνέβησαν επίσης 4 ατυχήματα με 4 σοβαρά τραυματίες, ενώ σημειώθηκαν και 41 τροχαία ατυχήματα με 53 ελαφρά τραυματίες.

Τα κυριότερα αίτια των τροχαίων ατυχημάτων-δυστυχημάτων, όπως προέκυψε από την τροχονομική έρευνα, ήταν οι παραβιάσεις σήμανσης και προτεραιότητας, η κίνηση στο αντίθετο ρεύμα, η οδήγηση υπό την επήρεια μέθης, καθώς και η αντικανονική προσπέραση, η υπερβολική ταχύτητα και η μη τήρηση κανόνων κυκλοφορίας πεζών.
Εν τω μεταξύ, τον περασμένο μήνα συγκροτήθηκαν 511 συνεργεία ελέγχου μέθης, τα οποία έκαναν 11.115 αλκοτέστ και διαπίστωσαν 233 παραβάσεις.
Το ίδιο χρονικό διάστημα βεβαιώθηκαν, εκτός των άλλων, 2.611 επικίνδυνες παραβάσεις: 1.755 για υπερβολική ταχύτητα, 255 για κράνος, 209 για ζώνη, 10 για μη χρήση παιδικού καθίσματος, 159 για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα, 38 για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση, 27 για παραβίαση σηματοδότη, 106 για ΚΤΕΟ, 4 για οδήγηση με φθαρμένα ελαστικά, 27 για αντικανονική προσπέραση και 21 για αντικανονικούς ελιγμούς.