Αρχική Eπικαιρότητα ΠΟΥ για κορονοϊό: «Μην περιμένετε εκτεταμένο εμβολιασμό πριν τα μέσα του 2021»

ΠΟΥ για κορονοϊό: «Μην περιμένετε εκτεταμένο εμβολιασμό πριν τα μέσα του 2021»

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας δεν αναμένει εκτεταμένους εμβολιασμούς κατά του COVID-19 έως τα μέσα του επόμενου έτους, δήλωσε εκπρόσωπος την Παρασκευή, τονίζοντας τη σημασία αυστηρών ελέγχων σχετικά με την αποτελεσματικότητα και την ασφάλειά τους.

Κανένα από τα υποψήφια εμβόλια σε προχωρημένες κλινικές δοκιμές μέχρι στιγμής δεν έχει δείξει «σαφές σήμα» αποτελεσματικότητας στο επίπεδο τουλάχιστον 50% που ζητήθηκε από τoν ΠΟΥ, δήλωσε η εκπρόσωπος Margaret Harris.

Η Ρωσία χορήγησε κανονιστική έγκριση σε ένα εμβόλιο COVID-19 τον Αύγουστο μετά από λιγότερο από δύο μήνες δοκιμών σε ανθρώπους, κάνοντας ορισμένους δυτικούς εμπειρογνώμονες να αμφισβητήσουν την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητά του.


Αμερικανοί αξιωματούχοι δημόσιας υγείας και Pfizer Inc δήλωσαν την Πέμπτη ότι ένα εμβόλιο θα μπορούσε να είναι έτοιμο για διανομή μόλις στα τέλη Οκτωβρίου. Λίγο, δηλαδή, πριν από τις εκλογές των ΗΠΑ στις 3 Νοεμβρίου κατά τις οποίες η πανδημία είναι πιθανό να είναι ένας σημαντικός παράγοντας μεταξύ των ψηφοφόρων που αποφασίζουν εάν ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ θα κερδίσει μια δεύτερη θητεία.

Προηγούμενο άρθροΔεν πρόλαβαν να ανοίξουν και 22 σχολεία έκλεισαν στη Γαλλία λόγω του κορωνοϊού
Επόμενο άρθροΚαιρός: Μικρή πτώση της θερμοκρασίας το Σαββατοκύριακο