Αρχική Eπικαιρότητα Καιρός: Μικρή πτώση της θερμοκρασίας το Σαββατοκύριακο

Καιρός: Μικρή πτώση της θερμοκρασίας το Σαββατοκύριακο

Καιρός: Μια ανάσα δροσιάς θα πάρουμε το Σαββατοκύριακο, με τις θερμοκρασίες να κυμαίνονται σε φυσιολογικά πλαίσια. Όμως δυνατούς βοριάδες περιμένουμε στα πελάγη, εντάσεως 7 και σε τοπικό επίπεδο στο Αιγαίο 8 μποφόρ.

Ας ξεκινήσουμε με το Σάββατο, με εξαιρετικές καιρικές συνθήκες και ηλιοφάνεια σε όλη τη χώρα. Προς το μεσημέρι στα ορεινά της Εύβοιας, της κεντρικής Στερεάς και της Πελοποννήσου θα αναπτυχθούν νεφώσεις, που κατά διαστήματα θα πυκνώνουν, όμως γρήγορα θα διαλυθούν. Και έτσι θα περάσουμε σε μια νύχτα με αίθριο καιρό.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και όπως ανέφερα θα φτάσει σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα. Έως 31 βαθμούς το μεσημέρι στα βόρεια, λίγο πιο υψηλή θα παραμείνει στα δυτικά με 32-33 βαθμούς Κελσίου και 30-31oC στα υπόλοιπα ηπειρωτικά. Στο Αιγαίο ο δυνατός βοριάς θα κρατήσει τη θερμοκρασία στο μεγαλύτερο μέρος στους 28-29oC. Εξαίρεση τα νοτιότερα τμήματα της Κρήτης, η Ρόδος και το Καστελόριζο με 33-34 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο ανατολικοί και θα στραφούν σε βοριάδες 4-5 μποφόρ. Ωστόσο στο Αιγαίο αναμένονται πολύ ισχυροί βόρειοι άνεμοι εντάσεως 6-7 και τοπικά στο Καρπάθιο 8 μποφόρ.

Στην Αττική προβλέπεται ηλιοφάνεια. Η θερμοκρασία από 22-30oC με βορειοανατολικό άνεμο 4-5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ.

Για την περιοχή της Θεσσαλονίκης, ο καιρός θα είναι αίθριος. Η θερμοκρασία από 19-29 βαθμούς Κελσίου και οι άνεμοι στο Θερμαϊκό βορειοδυτικοί 4-6 μποφόρ, το απόγευμα θα υποχωρήσουν.

Όσον αφορά τις επόμενες μέρες, την Κυριακή ο καιρός θα είναι καλός σε όλη τη χώρα, με αρκετό ήλιο και λίγες αραιές νεφώσεις στα ορεινά το μεσημέρι, άνευ πάλι βροχοπτώσεων. Η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει σημαντικά, 32-34oC στα ηπειρωτικά και 30-33oC στο Αιγαίο, όπου και θα φυσάει δυνατός βοριάς 5-7 μποφόρ και από το απόγευμα θα υποχωρήσει.

Κλείνοντας, η νέα βδομάδα θα ξεκινήσει με παρόμοιες καιρικές συνθήκες. Τη Δευτέρα λοιπόν, ο καιρός θα είναι αίθριος με αρκετή ηλιοφάνεια στις περισσότερες περιοχές και αραιές νεφώσεις στα ορεινά. Η θερμοκρασία θα ανέβει 1-2 βαθμούς κατά μέσο όρο, με τις μέγιστες κοντά στους 32-34oC και ανέμους σε βόρειες διευθύνσεις μέχρι 6 μποφόρ και από το απόγευμα θα υποχωρήσουν.