Αρχική Χωρίς κατηγορία Πώς έφτασαν σε Δυτική Ελλάδα και Νησιά Ιονίου τα εισαγόμενα κρούσματα κορονοϊού

Πώς έφτασαν σε Δυτική Ελλάδα και Νησιά Ιονίου τα εισαγόμενα κρούσματα κορονοϊού

Σε χαμηλά ποσοστά κινείται ο δείκτης των εισαγόμενων κρουσμάτων στην Δυτική Ελλάδα και τα Ιόνια νησιά σε σχέση με τις υπόλοιπες περιοχές της χ΄ρας και ιδιαίτερα την Αττική και την Θεσσαλονίκη καθώς και την Στερεά Ελλάδα.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία (αφορούν έως και την χθεσινή ημέρα Τετάρτη) ο αριθμό των εισαγόμενων κρουσμάτων στην Δυτική Ελλάδα ανέρχεται μόλις σε δύο. Το ένα από αυτά έφτασε στην Πάτρα μέσω των γραμμών της Αδριατικής, ενώ το δεύτερο με αεροπορική πτήση στο «Ελ. Βενιζέλος» , πήγε σε νοσοκομείο αναφοράς της Αθήνας και έκανε το τεστ και στη συνέχεια ήρθε παραμένοντας σε καραντίνα στο σπίτι του στην Πάτρα . Το δεύτερο κρούσμα είναι από την Πάτρα αλλά δραστηριοποιείται επαγγελματικά στην Γερμανία.

Στα νησιά του Ιονίου και ιδιαίτερα ε Ζάκυνθο, Κεφαλλονιά, Κέρκυρα , καταγράφηκαν παρά το άνοιγμα του τουρισμού μόλις 7 εισαγόμενα κρούσματα , ενώ τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται πτωτική τάση.

Ωστόσο, αξίζει να αναφερθεί πως στα Επτάνησα καταγράφονται στην παρούσα φάση τα περισσότερα ενεργά κρούσματα (12) μετά την Αττική

ΣΤΗΝ ΥΠΌΛΟΙΠΗ ΧΏΡΑ

6 Αττικής
16 Στερεάς Ελλάδας
6 Κεντρικής Μακεδονίας
6 Κρήτης
5 Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης
5 Νοτίου Αιγαίου
1 Ηπείρου
1 Πελοποννήσου
1 Βορείου Αιγαίου
0 Δυτικής Μακεδονίας
0 Θεσσαλίας

Προηγούμενο άρθροΑπάντηση Βορίδη σε Ανδριανό για την εκτίμηση των ζημιών στην καρπόδεση βερικοκιών στην Αργολίδα.
Επόμενο άρθροΕπιπλέον 485 θάνατοι σε μια μέρα το Μεξικό