Αρχική Ν. Αχαΐας «Φλερτάρει» με την λειψυδρία η Πάτρα-Καμπανάκι κινδύνου από την ΔΕΥΑΠ

«Φλερτάρει» με την λειψυδρία η Πάτρα-Καμπανάκι κινδύνου από την ΔΕΥΑΠ

Με σοβαρό πρόβλημα επάρκειας νερού βρίσκεται αντιμέτωπη η Πάτρα με την Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης να προ»ιδεάζει για το τι έρχεται και να ζητά από τους πολίτες σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο να βοηθήσουν προκειμένου να αποφευχθεί το εφιαλτικό σενάριο της λειψυδρίας εν μέσω καλοκαιρίου.

Σε ανακοίνω που εξέδωσε η Δημοτική Επιχείρηση αναφέρει πως σε ό,τι αφορά την επάρκεια νερού στον Δήμο , μετά από έναν χειμώνα με ελάχιστες βροχοπτώσεις  και χιονοπτώσεις αναμένεται ένα δύσκολο καλοκαίρι, με περιορισμένα αποθέματα νερού.

Από την πλευρά μας θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για την καλύτερη διαχείριση του νερού και την διασφάλιση της υδροδότησης όλων των νοικοκυριών. Σε αυτή την προσπάθεια όμως η συμβολή και των καταναλωτών είναι καθοριστική.

Θα πρέπει να συμβάλουν με την ορθολογική χρήση νερού και την εξοικονόμηση του.

Θα πρέπει να περιορίσουν στο ελάχιστο άλλες χρήσεις πέραν της καθαρά οικιακής, όπως ποτίσματα, διαβροχή δρόμων και κοινόχρηστων χώρων κ.λπ.

Ειδικά τις ώρες αιχμής θα πρέπει να γίνεται ακόμα μεγαλύτερη προσπάθεια περιορισμού της κατανάλωσης στο ελάχιστο δυνατό.

Στα Δημοτικά Διαμερίσματα Μεσσάτιδας, Ρίου, Βραχνεΐκων και Παραλίας, το πρόβλημα είναι πολύ πιο έντονο και χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στην ορθολογική χρήση του νερού.

Πρέπει να γίνει συνείδηση όλων μας ότι το νερό είναι κοινωνικό αγαθό και έχουμε ευθύνη να το διαχειριζόμαστε σωστά και να καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για την εξοικονόμηση του.

Προηγούμενο άρθροΈνας 18χρονος Πατρινός σε Camp της NASA
Επόμενο άρθρο«Φουντώνει» ο κορονοίός στην Αχαία – 4 νέα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο