Αρχική Eπικαιρότητα Από την Αντίπαρο μίλησε για τον κορωνοϊό σε Αμερικάνικο live show ο...

Από την Αντίπαρο μίλησε για τον κορωνοϊό σε Αμερικάνικο live show ο Τομ Χανκς

O 64χρονος Αμερικανός σταρ του Χόλυγουντ Τομ Χανκς ήταν ο πρώτος διάσημος που βρέθηκε θετικός στον Covid -19, ωστόσο στάθηκε τυχερός όπως και η σύζυγος του, Ρίτα Γουίλσον. Το σύστημα υγείας στην Αυστραλία όπου βρισκόταν τότε ο Χανκς για τα γυρίσματα της νέας ταινίας του Μπαζ Λούρμαν, τους πρόσεξε αμέσως, τους απομόνωσε, τους φρόντισε και, ταυτόχρονα, τα συμπτώματά τους ήταν σχετικά ήπια.

Σήμερα, ο ηθοποιός, ο οποίος σημιεωτέον πως έχει δωρίσει πλάσμα για την μελέτη αντισωμάτων, μίλησε, με τη γνωστή ψυχραιμία του, για την περιπέτειά τους, υπογραμμίζοντας γιατί δεν παίζει κανείς με τον Covid και παρακαλεί τους συμπολίτες του, ξανά, να φορούν μάσκα.

«Το να σου λένε να βάλεις ένα κομμάτι ύφασμα μπροστά στο στόμα και τη μύτη σου και να πλένεις τα χέρια σου, νομίζω ότι είναι το λιγότερο που μπορείς να κάνεις ως υπεύθυνος πολίτης. Όχι;» Κι όσο για τα συμπτώματά του: «Νόμιζα ότι τα κόκαλά μου ήταν έτοιμα να σπάσουν. Σαν να ήταν φτιαγμένα από κράκερς. Ήμουν μονίμως πολύ βαρύς και κουρασμένος. Μια μέρα προσπάθησα να κάνω δυο ασκήσεις στο δωμάτιο του νοσοκομείου για να ξεπιαστώ και πίστεψα ότι θα πεθάνω, εκεί στο πάτωμα. Ρώτησα το γιατρό γιατί συμβαίνει αυτό – δυο τεντώματα πήγα να κάνω. Με κοίταξε μέσα από τη στολή και τη μάσκα του και μου είπε πάρα πολύ στεγνά: “γιατί έχετε Covid 19″…».

Όλα αυτά τα ανέφερε μέσω Zoom στο late show του Στίβεν Κολμπέρ (όπου βρέθηκε καλεσμένος για να διαφημίσει την νέα πολεμική ταινία του «Greyhound») από το σπίτι του στην Αντίπαρο, όπου ως γνωστόν έχουν καταφθάσει με τη Ρίτα Γουίλσον με ιδιωτική πτήση για τις καλοκαιρινές τους διακοπές. Σύμφωνα με το flix.gr, όταν ο Κολμπέρ τον ρώτησε που βρίσκεται, ο 2 φορές τιμημένος με Όσκαρ Τομ Χανκς χιουμοριστικά του είπε να τραβήξει μία διάμετρο Χ μιλίων από την καρδιά της Αμερικής και… πάλι είναι πάρα πολύ μακριά…

Tο «Greyhound», σε σκηνοθεσία Ααρον Σνάιντερ, βασίζεται στο βιβλίο του Σ. Σ. Φόρεστερ και μας μεταφέρει κατά τη διάρκεια των πρώτων ημερών της εμπλοκής των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, όπου μια διεθνής συνοδεία 37 συμμαχικών πλοίων, υπό την ηγεσία του διοικητή Ερνεστ Κράουζε διασχίζει τον Βόρειο Ατλαντικό, ενώ καταδιώκεται έντονα από γερμανικά U-boat.

Τον Τομ Χανκς τον απολαύσαμε και στην Πάτρα πριν λίγες μέρες, βλέποντας την ταινία «Ένας Υπέροχος Γείτονας» που προβλήθηκε στα Odeon Veso Mare & στο θερινό σινε Κάστρο στο Ρίο. Για το φιλμ αυτό προτάθηκε τον περασμένο Φεβρουάριο για το βραβείο Όσκαρ καλύτερου β’ ανδρικού ρόλου.