Αρχική Eπικαιρότητα Ετοιμάζεστε για σούπερ μάρκετ; Μην ξεχάσετε τη μάσκα γιατί αλλιώς έρχεται πρόστιμο!

Ετοιμάζεστε για σούπερ μάρκετ; Μην ξεχάσετε τη μάσκα γιατί αλλιώς έρχεται πρόστιμο!

Yποχρεωτική καθίσταται από σήμερα το πρωί  έπειτα από σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση, η χρήση μη ιατρικής μάσκας στα σούπερ μάρκετ τόσο για εργαζομένους όσο και για καταναλωτές.

Αυτό αναφέρει, σε ανάρτησή του στο Twitter, ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης. «Εφαρμόζοντας την απόφαση της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του COVID-19, εκδίδεται ΚΥΑ με την οποία καθίσταται από αύριο, υποχρεωτική η χρήση μη ιατρικής μάσκας στα σούπερ μάρκετ από τους εργαζομένους και καταναλωτές» αναφέρει στην ανάρτησή του ο κ. Σταμπουλίδης.

Τα σούπερ μάρκετ ενημερώθηκαν από το βράδυ της Παρασκευής και ενημέρωσαν άμεσα το προσωπικό τους, ώστε να είναι έτοιμα να εφαρμόσουν από το πρωί του Σαββάτου τα μέτρα. Παράλληλα, στα περισσότερα καταστήματα αναρτήθηκε στις εισόδους ενημέρωση προς τους καταναλωτές ότι απαιτείται η χρήση μάσκας για να μπουν στο κατάστημα και να κάνουν τα ψώνια τους, διαφορετικά – εάν εντοπιστούν από κλιμάκια ελέγχου – θα κληθούν να πληρώσουν πρόστιμο 150 ευρώ (κατ’ άτομο).

Πίεση από τους λοιμωξιολόγους για την χρήση μάσκας

Η ανησυχία των ειδικών ήταν έκδηλη και μπροστά στον κίνδυνο να ξεφύγει η κατάσταση με τον κορονοϊό, οι λοιμωξιολόγοι πιέζαν να γίνει υποχρεωτική χρήση της μάσκας σε κλειστούς χώρους και όχι μόνο.