Αρχική Περ. Πελοποννήσου Περιφέρεια Πελοποννήσου: Με επιτυχία η εκπαίδευση στα υγειονομικά πρωτόκολλα των εργαζομένων στον...

Περιφέρεια Πελοποννήσου: Με επιτυχία η εκπαίδευση στα υγειονομικά πρωτόκολλα των εργαζομένων στον Τουρισμό

Close up of butler ringing bell

Εξαιρετικά επιτυχημένα παρέμβαση, χαρακτήρισε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας την εκπαίδευση των εργαζομένων στον τουρισμό, στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, η οποία έγινε με τηλεκπαίδευση με τη συνεργασία μεταξύ των Περιφερειών Πελοποννήσου, Κρήτης και της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης.

“Αρχίζει μια δημιουργική και αποδοτική συνεργασία τόσο με την Περιφέρεια Κρήτης ιδιαίτερα σε θέματα τουριστικού, αλλά και αγροτικού ενδιαφέροντος -τομείς στους οποίους η Κρήτη πράγματι βρίσκεται μπροστά από άλλες Περιφέρειες της Ελλάδας-, όσο και με το ΑΕΙ της μεγαλονήσου. Κι αυτό βέβαια, παράλληλα με τη συνεργασία μας και με άλλα Πανεπιστήμια, όπως αυτό της Πελοποννήσου” σημείωσε ο περιφερειάρχης.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα -που ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία, σήμερα 10 Ιουλίου- περιελάμβανε σεμινάρια σχετικά με την εφαρμογή των νέων υγειονομικών πρωτοκόλλων λόγω κορονοϊού, τα οποία είχαν ως στόχο την εκπαίδευση και κατάρτιση των εργαζομένων στον τουριστικό κλάδο και τον εφοδιασμό τους με τις κατάλληλες γνώσεις, δεξιότητες και συμπεριφορές για την ανάσχεση της πανδημίας και την συνέχιση της υγειονομικά άριστης διαχείρισης που παρουσίασε η Πελοπόννησος.

Στην ενημέρωση – εκπαίδευση έλαβαν μέρος περί τους 5.000 εργαζόμενους από την Περιφέρεια, από πάνω από 1.500 επιχειρήσεις, με τους συμμετέχοντες να προέρχονται όχι μόνον από ξενοδοχεία, καταλύματα, ενοικιαζόμενα, camping αλλά και από επιχειρήσεις εστίασης (εστιατόρια, ταβέρνες, μπαρ, ταχυφαγεία, catering κ.λπ.), προσθέτοντας σε όλους αυτούς και ειδικότητες όπως οδηγοί λεωφορείων, οδηγοί ταξί, εργαζόμενοι σε Σπα, ξεναγοί και εργαζόμενοι σε τουριστικά πρακτορεία.

Υπενθυμίζεται ότι η εκπαίδευση υλοποιήθηκε εξ αποστάσεως διαμέσου μια υπερσύγχρονης και δυναμικής ειδικής εκπαιδευτικής διαδικτυακής πλατφόρμας, χρηματοδοτήθηκε από την Περιφέρεια Πελοποννήσου και προσφέρθηκε δωρεάν σε όλους τους επαγγελματίες τουρισμού, ώστε να θωρακιστούν με σημαντικές γνώσεις αλλά και με πιστοποίηση πάνω στο σημαντικό θέμα των υγειονομικών πρωτοκόλλων.