Αρχική Ν. Αργολίδος Εκπληκτικό: Η στιγμή που η θαλάσσια χελώνα Careta careta γεννάει σε παραλία...

Εκπληκτικό: Η στιγμή που η θαλάσσια χελώνα Careta careta γεννάει σε παραλία στο Ναύπλιο (βίντεο)

Μια πρωτόγνωρη εμπειρία έζησε ένα νεαρό ζευγάρι το βράδυ της Κυριακής 7 Ιουνίου στην παραλία Καραθώνας στο Ναύπλιο, καθώς μπροστά στα μάτια τους μια θαλάσσια χελώνα careta careta βγήκε από την θάλασσα για να γεννήσει.

Η Έφρη και ο Μάκης βρίσκονταν στην παραλία της Αργολίδας εκείνη την ώρα και έκπληκτοι είδαν την θαλάσσια χελώνα να ξεπροβάλει από την θάλασσα, αλλά δεν πήγε το μυαλό τους πως προκειται να γεννήσει.

Όταν την είδαν να σκάβει κατάλαβαν πως πρόκειται για ωοτοκία και ενημέρωσαν το Λιμεναρχείο Ναυπλίου.

“Γνωρίζοντας ότι η χελώνα καρέτα καρέτα είναι ένα είδος υπό εξαφάνιση, ειδοποιήσαμε αμέσως τη λιμενική υπηρεσία του Ναύπλιο ώστε να πάρουν τα απαραίτητα μέτρα. 

Αργότερα όταν είδαμε πως σκάβει, καταλάβαμε ότι είναι έτοιμη να γεννήσει! Θεωρήσαμε άδικο και λάθος να μην ειδοποιήσουμε.

Ευτυχώς, τα απαραίτητα μέτρα πάρθηκαν ώστε να προστατευτούν τα χελωνάκια. Μια μικρή βοήθεια στην προσπάθεια να σωθεί το είδος!!” δήλωσαν τα δυο παιδιά.

Δείτε παρακάτω σε βίντεο την στιγμή που η θαλάσσια χελώνα εναποθέτει τα αυγά της στη φωλιά της στην παραλία Καραθώνας όπως την κατέγραψαν τα δυο παιδιά με το κινητό τους τηλέφωνο:

ΠΗΓΗ: argolikeseidhseis.gr