Αρχική Eπικαιρότητα Επίθεση βιτριόλι: Η κάμερα της Ακαδημίας εντόπισε την «μαυροφορεμένη» – Αυτό είναι...

Επίθεση βιτριόλι: Η κάμερα της Ακαδημίας εντόπισε την «μαυροφορεμένη» – Αυτό είναι το σημείο «κλειδί»

Επίθεση βιτριόλι: Από τη σωματοδομή, φαίνεται να είναι το ίδιο άτομο που πραγματοποιεί την επίθεση, καθώς οι αστυνομικοί έχουν ξεκάθαρη εικόνα από τη στιγμή που μπαίνει στο ταξί της διαφυγής.

«Κλειδί» για την αποκάλυψη της ταυτότητας της υπόπτου της επίθεσης με το βιτριόλι στην 34χρονη Ιωάννα μπορεί να αποδειχθεί η κάμερα της οδού Ακαδημίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αρχές έχουν πλέον στην κατοχή τους την εικόνα της γυναίκας με το βιτριόλι από κάμερα στην οδό Ακαδημίας.

Εκεί, την προηγούμενη ημέρα της επίθεσης, η ύποπτη γυναίκα κάνει τηλεφώνημα για να κλείσει το ταξί με το οποίο έφυγε από το σημείο στη Λεωφόρο Θησέως στην Καλλιθέα. Και αυτό επειδή η γυναίκα φαίνεται να μη φοράει τη χειρουργική μάσκα!

Ωστόσο, η εικόνα από την κάμερα της οδού Ακαδημίας χρειάζεται τεχνική επεξεργασία γιατί έχει «πιάσει» τη γυναίκα από ύψος. Όμως, το σημαντικό του νέου ευρήματος είναι ότι υπάρχει μία πολλά υποσχόμενη γωνία λήψης. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να γίνει επεξεργασία της συγκεκριμένης οπτικής γωνίας και να φανούν τα χαρακτηριστικά του προσώπου της γυναίκας – φάντασμα. svg%3E

Τώρα, από τη σωματοδομή, φαίνεται να είναι το ίδιο άτομο που πραγματοποιεί την επίθεση, καθώς οι αστυνομικοί έχουν ξεκάθαρη εικόνα από τη στιγμή που μπαίνει στο ταξί της διαφυγής, μόνο που εκεί φοράει χειρουργική μάσκα.

Επιπλέον, φαίνεται πως τόσο στο βίντεο από την κάμερα της οδού Ακαδημίας, όσο και στο οπτικό υλικό από την Καλλιθέα, η βιτριολική γυναίκα φοράει την ίδια περούκα.

Οι έρευνες, πάντως, δεν επικεντρώνονται μόνο στο συγκεκριμένο σημείο της οδού Ακαδημίας. Φέρεται να υπάρχουν στοιχεία για πολύ συγκεκριμένη περιοχή στο κέντρο της  Αθήνας αφού τα τελευταία 24ωρα, τόσο από τις συνομιλίες που είχαν οι Αρχές με την 34χρονη Ιωάννα, όσο και από τους λογαριασμούς της στα social media . υπάρχουν ενδείξεις οι οποίες βάζουν στο «κάδρο» των ερευνών δύο νέα πρόσωπα.

Σε 10.000 κλήσεις προσπαθεί η ΕΛ.ΑΣ να εντοπίσει επικοινωνίες της δράστιδας

Επεξεργασία περίπου 10.000 τηλεφωνικών επικοινωνιών που έγιναν την ημέρα της επίθεσης με βιτριόλι στην 34χρονη Ιωάννα, την Τετάρτη 20 Μαΐου, στην ευρύτερη περιοχή της Καλλιθέας, πραγματοποιείται από τους ειδικούς, με τους αστυνομικούς που έχουν αναλάβει την υπόθεση και την διερευνούν να πιστεύουν ότι από τα αποτελέσματα που θα προκύψουν, σε συνδυασμό με ορισμένα άλλα, θα εντοπιστεί η δράστιδα, σύμφωνα με όσα αναφέρουν στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων πηγές της ΕΛΑΣ Παράλληλα, οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών και του Τμήματος Ασφαλείας Καλλιθέας περιμένουν να συνέλθει η 34χρονη από τα αλλεπάλληλα χειρουργεία στα οποία υποβάλλεται στο Θριάσιο Νοσοκομείο, προκειμένου να την επισκεφθούν πάλι και να προσπαθήσουν, εκτός των άλλων, να διασταυρώσουν κάποιες πληροφορίες που έχουν στη διάθεσή τους.

Σημειώνεται επίσης ότι όπως επισημαίνουν οι ίδιες πηγές της ΕΛΑΣ, η άτυχη γυναίκα δεν έχει αναγνωρίσει, έως σήμερα, κάποιο πρόσωπο, αλλά ούτε και μια φωνή από ηχητική καταγραφή. Πάντως, η Αστυνομία εκτιμά ότι μέσα στις επόμενες ημέρες πρόκειται να υπάρξει σημαντική πρόοδος των ερευνών που θα «φωτίσουν» το πρόσωπο της άγνωστης μαυροφορεμένης που επιτέθηκε στην 34χρονη. svg%3E

Τι ήταν αυτό που «πρόδωσε» τη δράστιδα

Μπορεί, σύμφωνα με όλα τα στοιχεία, η δράστιδα η οποία επιτέθηκε με βιτριόλι στην 34χρονη στην Kαλλιθέα να είχε σχεδιάσει με μεγάλη προσοχή την επίθεση στην άτυχη Ιωάννα, μα φαίνεται πως δεν πραγματοποίησε το τέλειο έγκλημα. Και αυτό γιατί όσο περνούν οι μέρες οι αστυνομικοί βρίσκουν όλο και περισσότερες «τρύπες» στο σχέδιό της. Και παρότι δεν την έχουν εντοπίσει ακόμα, αυτά τα… σφάλματά της λειτουργούν υπέρ των αστυνομικών.

Τα πιο πρόσφατα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους οι αρμόδιοι έχουν να κάνουν με την εικόνα της γυναίκας από κάμερες ασφαλείας και την καταγεγραμμένη φωνή της όταν τηλεφώνησε στην εταιρεία ταξί, ενώ πλέον γνωρίζουν και τα μέσα μεταφοράς που χρησιμοποίησε. Ακόμα λοιπόν, στήνουν τον φάκελό της ώσπου να είναι σε θέση να γνωρίζουν την ταυτότητά της. Επίσης, σύμφωνα με «Το Βήμα της Κυριακής», αποκαλύφθηκε και το σκίτσο της γυναίκας με το βιτριόλι, στο οποίο έχουν καταλήξει οι Αρχές. Η δράστις φαίνεται να μεταφέρει το βιτριόλι σε μπλε παγούρι και η ίδια να φοράει πιθανότατα περούκα, μαύρα γυαλιά, χειρουργική μάσκα, γάντια, καπαρντίνα, ενώ έχει και σακίδιο πλάτης.