Αρχική Περ. Πελοποννήσου Aστυνομική επιχείρηση στην Περιφέρεια Πελοποννήσου – Συνελήφθησαν 48 άτομα

Aστυνομική επιχείρηση στην Περιφέρεια Πελοποννήσου – Συνελήφθησαν 48 άτομα

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών, πραγματοποιήθηκε χθες (6.5.2020), εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.
Η επιχείρηση οργανώθηκε και υλοποιήθηκε από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου.
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, έγιναν έλεγχοι σε οκτακόσια εξήντα δύο (862) άτομα, εκ των οποίων τα εξακόσια είκοσι (620) ήταν ημεδαποί και τα διακόσια σαράντα δύο (242) ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε εξακόσια ενενήντα επτά (697) οχήματα.

Επιπλέον, προσήχθησαν εκατό τέσσερα (104) άτομα, από τα οποία εξήντα εννέα (69) ήταν ημεδαποί και τριάντα πέντε (35) ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν σαράντα οκτώ (48) άτομα.

Πιο αναλυτικά συνελήφθησαν:

Τέσσερις (4) ημεδαποί στην Αργολίδα, για κλοπή τροχοφόρου.
Ένας (1) ημεδαπός στην Αργολίδα, για στέρηση δελτίου ταυτότητας.
Ένας (1) ημεδαπός στην Αργολίδα, για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
Τρείς (3) αλλοδαποί στην Αργολίδα, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.
Δύο (2) ημεδαποί στην Αρκαδία, για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας.
Πέντε (5) ημεδαποί στην Αρκαδία, για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
Ένας (1) ημεδαπός στην Αρκαδία, για παραβίαση σφραγίδας αρχής.
Ένας (1) αλλοδαπός στην Αρκαδία, ο οποίος διέμενε παράνομα στη χώρα και σε βάρος του θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής του.
Ένας (1) ημεδαπός στην Κορινθία, για στέρηση δελτίου ταυτότητας.
Τρείς (3) ημεδαποί στην Κορινθία, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
Ένας (1) αλλοδαπός στην Κορινθία, ο οποίος διέμενε παράνομα στη χώρα και σε βάρος του θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής του.
Ένας (1) ημεδαπός στη Λακωνία, για παράβαση του Ν. Περί Βεγγαλικών.
Δύο (2) ημεδαποί στη Λακωνία, για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας.
Τρείς (3) ημεδαποί στη Λακωνία, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
Δύο (2) αλλοδαποί και ένας (1) ημεδαπός στη Λακωνία, για παράβαση του Υγειονομικού Κανονισμού.
Δύο (2) αλλοδαποί στη Λακωνία, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.
Οκτώ (8) ημεδαποί και δύο (2) αλλοδαποί στη Μεσσηνία, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
Τέσσερις (4) αλλοδαποί στη Μεσσηνία, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής του.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, βεβαιώθηκαν συνολικά εκατό εξήντα (160) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, ενώ κατασχέθηκαν -4- κροτίδες, στη Λακωνία.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους κατά τόπο Εισαγγελείς.

Οι δράσεις αυτές είναι στοχευμένες και αποσκοπούν τόσο στην πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας, όσο και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Προηγούμενο άρθροΧρίστος Δήμας – Προκήρυξη 152 νέων θέσεων εργασίας στους Ερευνητικούς και Τεχνολογικούς φορείς της χώρας
Επόμενο άρθροΈτσι θα είναι οι τάξεις στα σχολεία τη Δευτέρα- Δείτε φωτογραφίες