Αρχική Eπικαιρότητα 139 θάνατοι στην Ελλάδα – 10 νέα κρούσματα – 2.576 στο σύνολο

139 θάνατοι στην Ελλάδα – 10 νέα κρούσματα – 2.576 στο σύνολο

Ακόμα ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του στη χώρα μας το τελευταίο 24ωρο, εξαιτίας του κορονοϊού, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας.

Ο αριθμός των νεκρών στη χώρα μας ανέρχεται πλέον σε 139, εκ των οποίων 36 ήταν γυναίκες και οι υπόλοιποι άντρες.

Τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορονοϊού στην Ελλάδα την Τετάρτη (29/04) είναι 10 ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό στα 2.576. Από αυτά, 589 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.268 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Ανάμεσα στους ανθρώπους που νοσηλεύονται σε νοσοκομεία αναφοράς, 41 είναι διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 ετών. Οι 12 είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.

Παράλληλα, 71 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

«Κανένα σύστημα υγείας δεν μπορεί να αντιμετωπίσει μαζική ροή κρουσμάτων, εμείς γλιτώσαμε από το κακό, όχι χωρίς απώλειες», είπε ο κ. Τσιόδρας.

Αναφορικά με την αλλαγή στάσης της Επιτροπής Επιστημόνων για τη χρήση μάσκας, ο κ. Τσιόδρας τόνισε: «Τότε τα δεδομένα δεν στήριζαν τη χρήση μάσκας, ενώ τώρα τη στηρίζουν. Τώρα οι συνθήκες γίνονται άλλες, είναι μια εξελισσόμενη κατάσταση. Η χρήση της μάσκας θα είναι συμπληρωματικό μέτρο, όχι για να μην κολλήσουμε αλλά για να μην μεταδώσουμε τον ιό».

«Πάνινη, υφασμάτινη ή χάρτινη μάσκα σε συνδυασμό με καλό πλύσιμο των χεριών. Χρειάζονται οδηγίες – θα ακολουθήσουν από τον ΕΟΔΥ- για τη φύλαξη και τον καθαρισμό των μασκών», υπογράμμισε ο κ. Τσιόδρας.

Συνεχίζοντας ανέφερε: «Λοιμώξεις από τον ιό παρατηρούνται πολύ πιο σπάνια στα παιδιά, τα οποία παρουσιάζουν πολύ ελαφρά συμπτώματα. Μετάδοση από παιδί σε ενήλικα φαίνεται να είναι ασυνήθιστη».

Προηγούμενο άρθροΕναλλάξ οι μαθητές στα σχολεία και σε διαφορετικές ημέρες
Επόμενο άρθροT.Mπονάτσου : Ανάσα για τις επιχειρήσεις τα δάνεια που έρχονται από τις τράπεζες (video)