Αρχική Eπικαιρότητα Εναλλάξ οι μαθητές στα σχολεία και σε διαφορετικές ημέρες

Εναλλάξ οι μαθητές στα σχολεία και σε διαφορετικές ημέρες

Σπαστά σε διαφορετικές ημέρες και σε δύο ζώνες θα πηγαίνουν στο μάθημα οι μαθητές Λυκείου και Γυμνασίου μόλις ανοίξουν τα σχολεία όπως έκανε γνωστό η υπουργός Παιδείας κ. Κεραμέως στην παρουσιάση του κυβερνητικού σχεδίου για την εππιστροφή των μαθθητών στα θρανία

Σύμφωνα με την κ. Κεραμέως οι μαθητές θα πηγαίνουν στο σχολεία σε εκ περιτροπής υπο-τμήματα (που θα προκύψουν από τη διαίρεση του τμήματος στα δύο) με στόχο τη μείωση του συγχρωτισμού εντός της ίδιας αίθουσας. Η απόσταση μεταξύ μαθητών θα πρέπει να είναι 1,5 μ. και απώτατος αριθμός μαθητών εντός τάξης τα 15 άτομα.

Στα Γυμνάσια και τα Λύκεια θα γίνεται εκ περιτροπής διδασκαλία στα δύο υπο-τμήματα. Δευτέρα – Τετάρτη – Παρασκευή θα πηγαίνει σχολείο το μισό τμήμα και Τρίτη – Πέμπτη το άλλο μισό, ενώ την επόμενη εβδομάδα θα γίνεται το αντίστροφο. Τα ολιγομελή τμήματα (ως 15 άτομα) θα μπορούν να λειτουργούν καθημερινά.

Επίσης θα υπάρχει πρόγραμμα για μελέτη στο σπίτι για τις ημέρες που οι μαθητές δεν θα είναι σχολείο ενώ η κ. Κεραμέως έκανε γνωστί ότι συνεχίζονται οι άδειες ειδικού σκοπού και στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα για γονείς με παιδιά σε εκπαιδευτικές δομές που παραμένουν σε αναστολή.