Αρχική Eπικαιρότητα Λίβερπουλ – Ατλέτικο: Η καταραμένη εκδρομή φιλάθλων που άπλωσε τον ιό στην...

Λίβερπουλ – Ατλέτικο: Η καταραμένη εκδρομή φιλάθλων που άπλωσε τον ιό στην Αγγλία

Την περαιτέρω έρευνα των όσων συνέβησαν πριν τον επαναληπτικό της Λίβερπουλ με την Ατλέτικο ζητάει ο δήμαρχος της αγγλικής πόλης.

«Αν υπήρξαν κρούσματα ως αποτέλεσμα ενός αγώνα που πιστεύουμε ότι δεν θα έπρεπε να είχε διεξαχθεί, τότε αυτό είναι σκάνδαλο. Χρειάζεται ειδική έρευνα από ανεξάρτητη αρχή για να διαπιστωθεί αν κάποια από αυτά τα κρούσματα έχουν άμεση σχέση με το ταξίδι των οπαδών της Ατλέτικο Μαδρίτης. Δεν τους επιτρεπόταν να κυκλοφορήσουν στην Ισπανία, εντούτοις 3.000 ταξίδεψαν στην Αγγλία. Επομένως χρειάζεται να το ερευνήσουμε. Δεν είναι ποτέ αργά για την κυβέρνηση να παραδεχθεί ότι έκανε λάθος», είπε ο Στιβ Ρόδεραμ σε τηλεοπτική συνέντευξη στο Νησί.

Ο Δήμαρχος του Λίβερπουλ Μαρ Ρόδεραμ ζήτησε ανεξάρτητη έρευνα για να διαπιστώσει αν υπάρχουν ευθύνες για την περαιτέρω εξάπλωση του κορωνοϊού στην περιοχή του Μέρσεϊσαϊντ από τον επαναληπτικό αγώνα της Λίβερπουλ απέναντι στην Ατλέτικο Μαδρίτης.

Ήταν το τελευταίο παιχνίδι στο Ηνωμένο Βασίλειο που διεξήχθη με κόσμο, αφού η σεζόν διεκόπη δύο μέρες αργότερα. Και τι παιχνίδι. Περίπου 3.000 οπαδοί της Ατλέτικο Μαδρίτης φιλοξενήθηκαν στο γεμάτο από 52.000 κόσμο, Άνφιλντ για τον επαναληπτικό με την Λίβερπουλ.

Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι. Η Μαδρίτη ήταν (και είναι) ένα από τα επίκεντρα της πανδημίας και η Ισπανία η δεύτερη χώρα σε επιβεβαιωμένα κρούσματα μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες. Μετά τον αγώνα η καμπύλη κρουσμάτων του Covid-19 στην περιοχή ανέβηκε δραματικά. Μέχρι σήμερα υπάρχουν 246 θάνατοι μόνο στο Λίβερπουλ και πάνω από 1200 κρούσματα: «Αν υπάρχει κόσμος που κόλλησε τον κορωνοϊό ως αποτέλεσμα ενός αγώνα που πιστεύουμε ότι δεν θα έπρεπε να είχε διεξαχθεί, τότε αυτό είναι σκανδαλώδες», είπε ο Δήμαρχος του Λίβερπουλ Μαρκ Ρόδεραμ στο BBC Sport.

«Διότι δεν είναι μόνο αυτοί που πιθανώς να κόλλησαν στο γήπεδο, αλλά τα μέλη της οικογένειας τους, όταν επέστρεψαν σπίτι και επιπλέον άτομα από το εθνικό σύστημα υγείας. Χρειάζεται μία ειδική έρευνα από ανεξάρτητη αρχή για να διαπιστωθεί αν κάποια από αυτά τα κρούσματα έχουν άμεση σχέση με το ταξίδι των οπαδών της Ατλέτικο Μαδρίτης. Παρότι εκείνη την περίοδο δεν τους επιτρεπόταν να κυκλοφορήσουν στην χώρα τους, εντούτοις 3.000 εξ’ αυτών ήρθαν σε εμάς και πιθανώς να έσπειραν τον κορωνοϊό. Επομένως χρειάζεται να το ερευνήσουμε. Δεν είναι ποτέ αργά για την κυβέρνηση να παραδεχθεί ότι έκανε λάθος και πως θα έπρεπε να είχε κάνει lock-down νωρίτερα».

Όπου κι αν είσαι είναι και το καζίνο σου, με Live Blackjack & Ρουλέτα και τραπέζια με Έλληνες dealers αποκλειστικά για τα μέλη της Stoiximan. Πάτα εδώ!

Ο Δήμαρχος της Μαδρίτης έχει ήδη παραδεχθεί πως η απόφαση της διεξαγωγής του επαναληπτικού στην Αγγλία ήταν ένα τεράστιο λάθος, κάτι που πιθανότατα να έχει να κάνει και με τα χαλαρά έως τότε μέτρα στην Αγγλία, που προχώρησε σε απαγόρευση κυκλοφορίας 10 ημέρες αργότερα.