Αρχική Eπικαιρότητα Επίδομα 800 ευρώ: Kόβεται και γίνεται …500αρικο

Επίδομα 800 ευρώ: Kόβεται και γίνεται …500αρικο

Το επίδομα των 800 ευρώ, δεν θα είναι 800 ευρώ! Τι σημαίνει αυτό; Ότι θα είναι αναλογικό του χρόνου για τον οποίο θα παραμείνει κλειστή η επιχείρηση και σε αναστολή οι εργαζόμενοι, από την 1η Μαΐου και μετά.

Το επίδομα των 800 ευρώ, που χορηγήθηκε ή θα χορηγηθεί μέχρι τις αρχές Μαΐου, στους δικαιούχους, αφορά στο διάστημα από 15 Μαρτίου μέχρι και 30 Απριλίου. Αυτό σημαίνει ότι σε μηνιαία βάση το έκτακτο επίδομα είναι 530 ευρώ.

Σύμφωνα με τους σχεδιασμούς των υπουργείων Οικονομικών και Εργασίας, από την 1η Μαΐου και μετά:

  • Το επίδομα θα καταβάλλεται μόνο σε εργαζόμενους που είναι σε αναστολή είτε είναι υπάλληλοι των επιχειρήσεων που παραμένουν κλειστές είτε υπολειτουργούν.
  • Το ύψος του επιδόματος θα είναι αναλογικό για όσο διάστημα είναι σε αναστολή. Δηλαδή, αν ο εργαζόμενος είναι σε αναστολή για ένα μήνα θα λάβει 530 ευρώ. Αν είναι για 15 μέρες θα λάβει τα μισά και αν είναι για δύο μήνες θα λάβει 1.060 ευρώ.

Σε ότι αφορά στις επιχειρήσεις, αυτά που συζητούν τα δύο υπουργεία είναι η κατάργηση της οικονομικής ενίσχυσης των 800 ευρώ ή της αναλογίας που προκύπτει και η αντικατάστασή της με χρηματοδοτικά εργαλεία. Αντί δηλαδή της άμεσης ενίσχυσης των 800 ευρώ, για ενάμισι μήνα, θα διευκολύνονται οι επιχειρήσεις να λάβουν δάνεια.

Αυτό θα ισχύσει ενδεχομένως και για τις επιχειρήσεις οι οποίες θα παραμείνουν κλειστές, ενώ βέβαιη είναι η κατάργησή της για όσες επιχειρήσεις θα ανοίξουν έστω και υπό περιορισμούς.

Προηγούμενο άρθροΔΑΚΕ: Κατώτερη των περιστάσεων η Κεραμέως-Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο
Επόμενο άρθροΥγειονομικό υλικό, τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης από την Μ.Βαρδινογιάννη στην γενέτειρά της, το Κρανίδι