Αρχική Ν. Αργολίδος Υγειονομικό υλικό, τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης από την Μ.Βαρδινογιάννη στην γενέτειρά...

Υγειονομικό υλικό, τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης από την Μ.Βαρδινογιάννη στην γενέτειρά της, το Κρανίδι

Στην πρώτη γραμμή της προσφοράς και της αλληλεγγύης για να στηρίξουν τις ευπαθείς ομάδες και όσους πλήττονται περισσότερο από την πανδημία παραμένουν το Ίδρυμα «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη» και το Σωματείο «ΕΛΠΙΔΑ-Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο».

Αμέσως μετά την ανακοίνωση κρουσμάτων και την απόφαση να τεθούν σε μερική καραντίνα οι κάτοικοι της Ερμιονίδας η κυρία Βαρδινογιάννη , δείχνοντας έμπρακτα το ενδιαφέρον και τη συμπαράστασή της, έσπευσε να στηρίξει τη γενέτειρά της με αποστολή μεγάλης ποσότητας υγειονομικού υλικού, τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης για τους συμπατριώτες της.

Η παράδοση των τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης (αλεύρι, ζάχαρη, λάδι, όσπρια κλπ) για 1.000 οικογένειες καθώς και υγειονομικού υλικού όπως μάσκες, γάντια και αντισηπτικά πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 24 Απριλίου 2020 στο Δημαρχείο της Ερμιόνης.

Με έκδηλη ανησυχία και ενδιαφέρον η κυρία Βαρδινογιάννη συνομίλησε μέσω skype με τον Δήμαρχο Ερμιονίδας κύριο Γιάννη Γεωργόπουλο προκειμένου να ενημερωθεί για όλες τις εξελίξεις και να τον διαβεβαιώσει ότι θα σταθεί στο πλευρό των κατοίκων της περιοχής σε ό, τι και αν χρειαστούν.

Ακολουθεί ο διάλογος:
Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη: «Εύχομαι όλοι οι συμπατριώτες μας να είναι καλά. Η καρδιά μου χτυπά για την Ερμιόνη. Ξέρετε πόσο αγαπάω την πατρίδα μου και έχω συγκλονιστεί με τα τελευταία γεγονότα. Προσεύχομαι για εσάς, για την Ερμιόνη, για το Κρανίδι, για όλη την περιοχή μας που χτυπήθηκε τόσο πολύ».

Γιάννης Γεωργόπουλος: «Τα νέα είναι καλά. Δεν έχουμε κρούσματα στην κοινότητα, όσα υπάρχουν είναι σε έναν χώρο περιορισμένο άρα οι δημότες μας είναι όλοι καλά. Σας ευχαριστούμε για όλα. Όχι μόνο για όσα έχετε κάνει όλα αυτά τα χρόνια, αλλά τώρα δείξατε για άλλη μια φορά την μεγάλη ευαισθησία και την αγάπη σας για την Ερμιονίδα. Σε όλα τα τηλεφωνήματα που ανταλλάξαμε εκφράσατε την αγωνία σας και το ενδιαφέρον σας και με αυτή την πολύ μεγάλη δωρεά σε τρόφιμα και υγειονομικό υλικό το επισφραγίσατε».

Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη: «Σας κρατώ πάντοτε μέσα στην καρδιά μου και σας αγαπώ πολύ. Όλη η περιοχή, η Ερμιονίδα είναι οι αναμνήσεις μου, ό, τι πιο πολύτιμο έχω στη ζωή μου. Οι συμπατριώτες μου, οι κάτοικοι της Ερμιόνης έχουν ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου. Έχω μπροστά στα μάτια μου κάθε έναν από εσάς και ανησυχώ για τον κάθε έναν σας ξεχωριστά. Παρακαλώ την Παναγία να είστε όλοι καλά. Ό, τι άλλο χρειαστείτε είμαι στη διάθεσή σας. Εγώ είμαι πάντα εδώ. Θέλω να σας δώσω δύναμη και κουράγιο και να σας πω ότι δεν είστε μόνοι σας. Είμαστε εδώ για εσάς μαζί με τον σύζυγό μου Βαρδή. Θα περάσει και αυτό».

Γιάννης Γεωργόπουλος: «Ξέρουμε ότι είστε το στήριγμά μας. Είστε η ελπίδα μας. Σας ευχαριστούμε ιδιαίτερα τόσο εγώ και το Δημοτικό Συμβούλιο όσο και όλοι οι κάτοικοι της Ερμιονίδας. Είμαστε ευγνώμονες».

Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη: «Εγώ σας ευχαριστώ γιατί όλη η Ερμιόνη είναι πάντοτε στο πλευρό των παιδιών της ΕΛΠΙΔΑΣ, που αυτή τη στιγμή δοκιμάζονται καθώς ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες. Έχετε αγκαλιάσει τα παιδιά μας με τόση αγάπη οργανώνοντας τόσες πολλές δράσεις για τη στήριξη της Ογκολογικής μας Μονάδας, ενώ στηρίζετε και την προσπάθειά μας για αύξηση του αριθμού εθελοντών δοτών μυελού των οστών. Σας ευχαριστώ για όλα. Είστε πάντα στη σκέψη και στην καρδιά μου και θα είμαι εδώ για οτιδήποτε χρειαστείτε».

Στην μεγάλη προσφορά και στήριξη της Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη στον Δήμο Ερμιονίδας αναφέρθηκε και ο Αντιδήμαρχος κύριος Ιωσήφ Ελ. Μερτύρης: « Η Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη είναι πάντα μαζί μας. Με το που έμαθε όσα συμβαίνουν προσφέρθηκε αμέσως να μας κάνει δωρεά σε φαρμακευτικό υλικό και όπως πάντα να βοηθήσει τους συνανθρώπους μας που έχουν πρόβλημα επιβίωσης επειδή έχουν χάσει τη δουλειά τους ή επειδή είναι άνεργοι. Έστειλε μια μεγάλη ποσότητα τροφίμων για τις ευπαθείς ομάδες. Η Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη είναι πάντοτε κοντά μας. Η καρδιά της και η ψυχή της είναι αυτό που αυτός ο τόπος εκπροσωπεί, η εσωτερική ομορφιά των ανθρώπων που είναι εδώ. Την ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας».

Αξίζει να σημειωθεί πως η προσφορά του Ιδρύματος «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη» γίνεται με τα κονδύλια που είχαν προϋπολογιστεί για τις δράσεις του Ιδρύματος για το Επετειακό Έτος «Θερμοπύλες – Σαλαμίνα 2020», τα οποία θα διατεθούν εξ ολοκλήρου για τη στήριξη ευπαθών ομάδων, όπως ανακοινώθηκε πρόσφατα.
Οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις για το Επετειακό Έτος θα πραγματοποιηθούν με νέα κονδύλια όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν προκειμένου να τιμηθεί η σπουδαία αυτή επέτειος-ορόσημο για τον Δυτικό Πολιτισμό.
Η προσφορά της «ΕΛΠΙΔΑΣ» γίνεται με κονδύλια του Κοινωνικού Ταμείου Αλληλεγγύης του Συλλόγου για το 2020 που διατίθενται για τη στήριξη ευπαθών ομάδων απέναντι στην κρίση της πανδημίας.