Αρχική Eπικαιρότητα Η μοναδική χώρα της Ευρώπης που δεν πήρε κανένα μέτρο για τον...

Η μοναδική χώρα της Ευρώπης που δεν πήρε κανένα μέτρο για τον κορωνοϊό

Οι περισσότερες χώρες έχουν λάβει ισχυρά και έκτακτα μέτρα για τον κορονοιό. Εκτός από τη Λευκορωσία που ακολουθεί μια άλλη, διαφορετική μέθοδο.

Ας γυρίσουμε το ημερολόγιο 10 μέρες πριν όταν οι περισσότερες χώρες αποφάσισαν να λάβουν έκτακτα μέτρα για τον κορωνοίό. Τότε ο πρόεδρος της χώρας Αλεξάντερ Λουκασένκο, παρενέβη σε όσα έλεγαν οι γιατροί και είπε στον κόσμο να ασχοληθεί με την… αγροτική ζωή!

Σύμφωνα με όσα επίσημα έχουν καταγραφεί η Λευκορωσία έχει 81 κρούσματα – κάτι που είναι ιδιαίτερα παράξενο αν σκεφτείτε πως ειναι μια χώρα 9 εκατομμυρίων ανθρώπων και που έχει γηρασμένο πληθυσμό.

Ίσως να μην έχουν ληφθεί ιδιαίτερα μέτρα εξέτασης και εντοπισμού μολυσμένων με τον ιό, αν και τα επίσημα στοιχεία αναφέρουν πως έχουν διεξαχθεί τεστ σε 21.000 άτομα. Τα πρώτα κρούσματα αφορούσαν ανθρώπους που είχαν επιστρέψει από διακοπές από την Αυστρία και την Ιταλία. Πάντως η ζωή συνεχίζεται κανονικότατα, με τα μπαρ ανοιχτά, τις εκδηλώσεις να πραγματοποιούνται κανονικά, και τα σχολεία συνεχίζουν να δέχονται μαθητές…

Προηγούμενο άρθροΚολχικίνη: Η ελληνική πρόταση στη μάχη κατά του κορωνοϊού
Επόμενο άρθροΗΠΑ-Covid-19: Ξεπέρασαν τα 100.000 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα