Αρχική Eπικαιρότητα Γιατί στη Γερμανία πεθαίνουν λιγότεροι από τον ιό;

Γιατί στη Γερμανία πεθαίνουν λιγότεροι από τον ιό;

Κορονοϊός: Στην ηλικία των ασθενών, την διενέργεια πολλών τεστ, την ποιότητα του συστήματος υγείας και τα περιθώρια αντίδρασης που είχε η Γερμανία στην πανδημία του κορονοϊού θεωρείται ότι οφείλεται η καλή «επίδοση» της χώρας, η οποία με 40.000 κρούσματα και 200 νεκρούς (ποσοστό θνητότητας 0,5%), βρίσκεται χαμηλά στον κατάλογο των χωρών που πλήττονται από τον COVID-19.

Σύμφωνα με τον Ρίτσαρντ Πίμποντι του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, «γνωρίζουμε ακόμη πραγματικά πολύ λίγα», ενώ το ποσοστό θνητότητας στην Γερμανία, το οποίο στην πραγματικότητα είναι πιθανότατα ακόμη χαμηλότερο, καθώς πολλοί θετικοί στον ιό δεν εξετάζονται, θεωρείται «άξιο απορίας». Ο κ. Πίμποντι τονίζει πάντως ότι δεν θα πρέπει να επιχειρούνται συγκρίσεις μεταξύ χωρών. «Είναι σαν να συγκρίνουμε μήλα με αχλάδια», λέει χαρακτηριστικά, μιλώντας στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa), διευκρινίζοντας ωστόσο ότι παρόλα αυτά υπάρχουν κάποιοι παράγοντες που συντελούν στο συγκεκριμένο αποτέλεσμα:

Ο χρόνος της επιδημίας. Η Ιταλία, η Ισπανία και άλλες χώρες της Ευρώπης βρίσκονται πιθανότατα πιο μπροστά από την Γερμανία. Σε αυτές τις χώρες πιθανότατα ο ιός καθυστέρησε να εντοπιστεί και, ως αποτέλεσμα, μολυσμένα άτομα κυκλοφορούσαν ελεύθερα στον πληθυσμό, μεταδίδοντας τον ιό.

Πηγή: newsbomb.gr