Αρχική Eπικαιρότητα Κορονοϊός: Έλληνας καθηγητής προτείνει την αποχή από το σεξ για 15 ημέρες

Κορονοϊός: Έλληνας καθηγητής προτείνει την αποχή από το σεξ για 15 ημέρες

Ο καθηγητής και ουρολόγος Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης δήλωσε ότι λόγω εξάπλωσης του κορονοιού καλό θα ήταν αυτή την περίοδο οι πολίτες να απέχουν από το σεξ.

Αποχή σε όλους από την σεξουαλική επαφή για 15 ημέρες προτείνει ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, Διευθυντής του ανδρολογικού ινστιτούτου και επισκέπτης καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Κίνας, για την «περίοδο που είναι επικίνδυνη» για τη μετάδοση του κορονοιού.

Σε ερώτηση των δημοσιογράφων για το αν αναφέρεται σε συγκεκριμένη πληθυσμιακή ομάδα ο ουρολόγος – ανδρολόγος επέμεινε πως η σύσταση του είναι «για όλους». Σύμφωνα με όσα είπε ο Έλληνας καθηγητής, είναι παράλογο να εφίσταται η προσοχή για χειραψίες και τετ-α-τετ, αλλά να μη θίγεται το θέμα της στενής επαφής με τον/την σύντροφό. Πρόσθεσε δε πως «δε θα πεθάνει κανείς αν απέχει κανείς για 15 μέρες, το αντέχει».

Ο κ. Κωνσταντινίδης επικαλείται μάλιστα έρευνα κατά την οποία η πρώτη πηγή μετάδοσης του νέου κορονοϊού, είναι οι σεξουαλικές επαφές και όχι η συνύπαρξη στον ίδιο χώρο.

Σύμφωνα με τον ίδιο, στην πληγείσα από τον COVID-19 Ουχάν της Κίνας παρατηρήθηκε ότι αυξήθηκε το ποσοστό των εγκύων γυναικών την περίοδο περίπου που ξέσπασε ο ιός. Το δεδομένο αυτό προκάλεσε εντύπωση στους επιστήμονες, με αποτέλεσμα να πραγματοποιήσουν σχετικές μελέτες, από τις οποίες και εξάγονται συμπεράσματα σαν τα παραπάνω.