Αρχική Eπικαιρότητα Κορονοϊός: Παρέμβαση εισαγγελέα για τους πολίτες που “σπάνε” την καραντίνα στον Πύργο

Κορονοϊός: Παρέμβαση εισαγγελέα για τους πολίτες που “σπάνε” την καραντίνα στον Πύργο

Ο Δήμαρχος Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος κατήγγειλε πώς συγγενείς εκείνων που ταξίδεψαν στους Αγίους Τόπους και άνθρωποι που είχαν έρθει σε επαφή μαζί τους κυκλοφορούν κανονικά στην πόλη.

Την παρέμβαση της Εισαγγελίας Πύργου που διέταξε σύμφωνα με το patrisnews κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση προκάλεσε η καταγγελία του Δημάρχου Πύργου Τάκη Αντωνακόπουλου ότι συγγενείς και πρόσωπα που σχετίζονται με τους ασθενείς που επέστρεψαν από τους Αγίους Τόπους κυκλοφορούν αμέριμνοι παρά τον κορονοϊό και παρά το γεγονός ότι τους έχει δοθεί οδηγία να παραμένουν σε κατ΄οίκον περιορισμό και να αποφεύγουν τις επαφές με τρίτα πρόσωπα.

Όπως κατήγγειλε ο δήμαρχος Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος στον ΣΚΑΙ, “το ζήτημα της προσωπικής υπευθυνότητας δυστυχώς είναι πολύ χαμηλά”.

«Είναι το πιο χαρακτηριστικό σημείο στη διάδοση της ίωσης. Αυτοί οι άνθρωποι είναι συγγενείς εκείνων που ταξίδεψαν στους Αγίους Τόπους και άνθρωποι οι οποίοι εργάζονταν στον ίδιο χώρο και έχουν έρθει σε επαφή με κάποιον που έχει νοσήσει», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Κυκλοφορούν ελεύθεροι. Δεν ξέρουμε πόσοι είναι, σίγουρα είναι αρκετοί με βάση και τα διαγνωσμένα κρούσματα και με βάση αυτούς που έχουν τεθεί σε καραντίνα. Το ζήτημα της προσωπικής υπευθυνότητας δυστυχώς είναι πολύ χαμηλά. Υπάρχει μια γενικότερη συστολή του κόσμου, αλλά όταν κυκλοφορούν, πάνε στα καφενεία, στην αγορά», πρόσθεσε.

Τέλος, ο κ. Αντωνακόπουλος απηύθυνε έκκληση στους κατοίκους του Πύργου που θα έπρεπε να είναι σε καραντίνα λόγω κορονοϊού, να παραμείνουν στα σπίτια τους.