Αρχική Eπικαιρότητα Έκτακτο: Δύο ύποπτα κρούσματα Κορωνοϊού στη Βουλή

Έκτακτο: Δύο ύποπτα κρούσματα Κορωνοϊού στη Βουλή

Δύο υπάλληλοι της Βουλής που είχαν ταξιδέψει πρόσφατα στην Ιταλία, μπήκαν σε κατ’ οίκον περιορισμό με εντολή του γιατρού της Βουλής, παρά το γεγονός ότι δεν παρουσιάζουν κανένα σύμπτωμα.

Στο πλάισιο της ενημέρωσης για τον κορωνοϊό, ο γιατρός της Βουλής πέρασε τις τελευταίες ημέρες από όλες τις υπηρεσίες και μεταξύ άλλων ρωτούσε αν κάποιοι είχαν πρόσφατα ταξιδέψει σε χώρες που παρουσιάζεται έξαρση της νόσου.
Οι δύο υπάλληλοι της Βουλής δήλωσαν ότι είχαν ταξιδέψει στην βόρεια Ιταλία και παρά το γεγονός ότι δεν παρουσιάζαν κανένα σύμπτωμα, ο γιατρός τους συνέστησε να παραμείνουν σπίτι τους, ενώ τους έδωσε και οδηγίες για το τι πρέπει να πράξουν αν εμφανίσουν και το ελάχιστο σύμπτωμα.

Θωρακίζεται το Κοινοβούλιο

Έκτακτα μέτρα θωράκισης του κοινοβουλίου απο την επέλαση του επικίνδυνου κορωνοϊού πήρε στο μεταξύ ο Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Μεταξύ άλλων θα διαμορφωθεί ειδικός χώρος – πιθανότατα στο προαύλιο του κοινοβουλίου – όπου θα μεταφέρονται όσοι εμφανίζουν ύποπτα συμπτώματα, όπως καταρροή, υψηλό πυρετό ή βήχα. Το ιατρείο της Βουλής, σύμφωνα με πληροφορίες θα παραμείνει ανοικτό, ωστόσο όχι για τα παραπάνω συμπτώματα που θα εξετάζονται στο νέο αυτό χώρο.

Παράλληλα θα αντικατασταθούν από τις τουαλέτες τα «στέρεα» σαπούνια με αντίστοιχα υγρά, ώστε να μην υπάρξει μετάδοση του ιού με αυτόν τον τρόπο

Να σημειωθεί ότι τι τελευταίες εβδομάδες έξω απο το ιατρείο της Βουλής έχουν αναρτηθεί αφίσες που ενημερώνουν βουλευτές, υπαλλήλους και επισκέπτες για τον κορονοϊό και για τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης

Πηγή: meaculpa.gr