Αρχική Eπικαιρότητα Χωρίς έκπτωση για πρόωρη πληρωμή προστίμου όσοι παρκάρουν σε ράμπες για ΑμεΑ

Χωρίς έκπτωση για πρόωρη πληρωμή προστίμου όσοι παρκάρουν σε ράμπες για ΑμεΑ

Καμία έκπτωση για πρόωρη πληρωμή προστίμου δεν προβλέπεται για όσους παρκάρουν σε θέσεια για ΑμεΑ ή παρεμποδίζουν ράμπες διάβασης ατόμων με αναπηρία στις ρυθμίσεις για τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας που περιλαμβάνονται σε νομοσχέδιο για τα υδατοδρόμια. Σημειώνεται ότι για αυτούς τους παραβάτες προβλέπεται αφαίρεση πινακίδας και διπλώματος για 60 ημέρες.

Αντίθετα για τους περισσότερους από τους υπόλοιπους παραβάτες παραμένει η ευνοϊκή πρόβλεψη της έκπτωσης 50% του προστίμου εάν καταβληθεί εντός δεκαημέρου.

Παράλληλα στο νομοσχέδιο περιλαμβάνεται η διάταξη για την χορήγηση προσωρινής άδειας οδήγησης μέχρι την οριστική έκδοση της άδειας. Ωστόσο, όπως σημειώνει η Καθημερινή, η ισχύς της προσωρινής άδειας δεν μπορεί να ξεπερνά τους τέσσερις μήνες.

Στο πλαίσιο της χορήγησης αυτής διευκολύνεται η οδήγηση κατόχων αδειών οδήγησης τρίτων χωρών στην ελληνική επικράτεια, δεδομένου ότι με το ισχύον καθεστώς οι κάτοχοι ισχύουσας άδειας οδήγησης, όπως οι Κινέζοι τουρίστες για τους οποίους γίνεται ρητή αναφορά στο νομοσχέδιο, δεν μπορούν να οδηγούν στην Ελλάδα. 

Το νομοσχέδιο περιλαμβάνει, επίσης, και διάταξη για πρόστιμα από 5.000 ευρώ έως 1 εκατ. ευρώ και στους παραχωρησιούχους των αυτοκινητοδρόμων σε περίπτωση διακοπής κυκλοφορίας σε οποιοδήποτε τμήμα του βασικού και του δευτερεύοντος εθνικού οδικού δικτύου για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο της μιας ώρας, στον απόηχο του αλαλούμ που δημιουργήθηκε στις 30 Δεκεμβρίου όταν εγκλωβίστηκαν χιλιάδες οδηγοί λόγω χιονόπτωσης στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας.

Προηγούμενο άρθροΟ Ομιλος Αυτοδυτών Λουτρακίου καθάρισε το βυθό στο αλιευτικό καταφύγιο στο Κιάτο (φώτο)
Επόμενο άρθροΣυντάξεις: Ποιοι θα δουν πραγματικές αυξήσεις και πόσο – Πότε θα δοθούν τα νέα ποσά