Αρχική Eπικαιρότητα Επίδομα στέγασης για όσους χάσουν τα σπίτια τους στους πλειστηριασμούς

Επίδομα στέγασης για όσους χάσουν τα σπίτια τους στους πλειστηριασμούς

Επίδομα στέγασης αντί επιδότησης της δόσης του δανείου που ισχύει σήμερα, θα παίρνουν όσοι χάνουν το ακίνητό τους από την τράπεζα και δεν έχουν ρυθμίσει το δάνειό τους μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας για την πρώτη κατοικία ή μέσω του νόμου Κατσέλη.

Αυτό θα προβλέπει το νέο καθεστώς μετά την 1η Μαΐου, ημερομηνία κατά την οποία λήγει ο νόμος για την προστασία της πρώτης κατοικίας, σε συνδυασμό με το νόμο Κατσέλη, ο οποίος θα αντικατασταθεί και στη θέση του θα θεσμοθετηθεί το νέο πλαίσιο για την πτώχευση ιδιωτών.

Η αντικατάσταση του νόμου Κατσέλη είναι κυβερνητική υποχρέωση στο πλαίσιο της μεταμνημονιακής εποπτείας και αποτελεί αντικείμενο ήδη των διαπραγματεύσεων με τους θεσμούς που βρίσκονται στην Αθήνα.

Σήμερα τα τεχνικά κλιμάκια αναμένεται να συνεχίσουν τον κύκλο επαφών με τις τράπεζες που ξεκίνησε την προηγούμενη εβδομάδα. Ο κύκλος επαφών προβλέπει συνάντηση με την Τράπεζα της Ελλάδος και την τράπεζα Πειραιώς, ενώ αύριο Τρίτη τα τεχνικά κλιμάκια θα έχουν συνάντηση με στελέχη της Εθνικής τράπεζας και της Eurobank.

Ο νέος νόμος που θα βασίζεται στην κοινοτική οδηγία περί αφερεγγυότητας θα επιτρέπει την πτώχευση των νοικοκυριών, δίνοντάς τους δεύτερη ευκαιρία για να ξαναρχίσουν τη ζωή τους χωρίς χρέη, αφού όμως προηγουμένως ρευστοποιήσουν το σύνολο της ακίνητης περιουσίας τους.

Αυτό σημαίνει ότι όσοι δεν ενταχθούν έγκαιρα στο νόμο για την προστασία της πρώτης κατοικίας που ισχύει έως τα τέλη Απριλίου και δεν τηρούν τη ρύθμιση που έχουν κάνει με την τράπεζα, θα χάνουν το σπίτι τους, το οποίο θα βγαίνει σε πλειστηριασμό χωρίς περιορισμούς.

Προηγούμενο άρθροΈκτακτο: Παραλίγο τραγωδία με ηλικιωμένο ζευγάρι στην Αργολίδα – Η ξυλόσομπα τους έστειλε στο νοσοκομείο
Επόμενο άρθροΠανελλαδικές Εξετάσεις 2020: Το υπουργείο Παιδείας αποφάσισε νέες αλλαγές