Αρχική Eπικαιρότητα Μετρήσαμε τις αργίες του 2020!

Μετρήσαμε τις αργίες του 2020!

Ένας ασφαλής τρόπος να μαντέψεις αν μια χρονιά θα είναι καλή, αντί να πας σε μάγισσες και χαρτορίχτρες, είναι να δοκιμάσεις να μετρήσεις τις αργίες της, και το βασικότερο να δεις ποιες από αυτές σχηματίζουν όμορφα τριήμερα –τουλάχιστον για όσους εξ ημών απολαμβάνουν ακόμα το δικαίωμα στο τριήμερο και στην αργία.

Έτσι κι εμείς, μετρήσαμε τις αργίες του 2020 πριν καν αλλάξει η χρονιά, για να ξέρουμε τι να περιμένουμε. Και έχουμε καλά και κακά νέα.

Ιανουάριος: Τετάρτη η Πρωτοχρονιά, όπως μάλλον θα έχεις παρατηρήσει, και το πρώτο τριημεράκι της χρονιάς νωρίς νωρίς, στις 6 Ιανουαρίου τα Φώτα και ο φωτισμός…

Ο Φεβρουάριος φέτος δεν έχει αργίες, γιατί δεν έχει Καθαρά Δευτέρα, καθότι το Πάσχα δεν πέφτει τόσο νωρίς όσο πέρυσι. Μας αποζημιώνει όμως ο…

Μάρτιος: Με την πρώτη του Δευτέρα, 2 Μαρτίου, Καθαρά, πράγμα που σημαίνει μια Δευτέρα λιγότερη κι αυτό είναι πάντα καλό νέο. Και μετά, έχει 25η Μαρτίου Τετάρτη, για διάλειμμα μεσοβδόμαδο.

Απρίλιος: Το ένα και μοναδικό επίσημο τετραήμερο του χρόνου ξεκινά στις 17 Απριλίου, Μεγάλη Παρασκευή, και τελειώνει στις 20, Δευτέρα του Πάσχα, πράγμα που σημαίνει σχεδόν σίγουρα Πάσχα με ανοιξιάτικο καιρό.

Μάιος: Παρασκευή η Πρωτομαγιά, κι αυτό μας δίνει άλλον ένα λόγο να συμπαθούμε τη νέα χρονιά που έρχεται. 

Ιούνιος: 8 του μήνα η Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος, σημειώστε όσοι έχετε την τιμή να την έχετε αργία.

Ο Ιούλιος παραδοσιακά δεν έχει αργίες, είναι όμως βαθύ καλοκαίρι και όλα του τα συγχωρούμε.

Αύγουστος: Πολύ λυπόμαστε αν το μαθαίνεις πρώτη φορά από εμάς, αλλά η πρώτη καμένη αργία της χρονιάς είναι εδώ. Ο Δεκαπενταύγουστος πέφτει Σάββατο. Ελπίζουμε να είσαι διακοπές τότε και να μην το προσέξεις.

Ο Σεπτέμβριος είναι ένας ακόμα μήνας χωρίς θεσμοθετημένες αργίες, κάτι πρέπει να κάνουμε γι’ αυτό κάποια στιγμή.

Οκτώβριος: Υποθέτουμε το έχεις προσέξει πως οι δύο εθνικές μας επέτειοι πέφτουν πάντα ίδια μέρα. Αν όχι, σου το λέμε τώρα εμείς. Τετάρτη και η 28η Οκτωβρίου.

Ο Νοέμβριος είναι δουλειά-δουλειά-δουλειά, δεν έχει καιρό για αργίες και χαρές.

Δεκέμβριος: Παρασκευή τα Χριστούγεννα, Σάββατο η δεύτερη χαμένη αργία της χρονιάς, 26η. Ας είναι, όμως, θα ‘χουμε τριήμερο και την Πρωτοχρονιά του 2020, και θα ισοφαρίσουμε.

Καλή και όσο πιο ξεκούραστη γίνεται χρονιά σε όλους!