Αρχική Eπικαιρότητα ΟΑΕΔ: Νέο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας για 35.000 ανέργους

ΟΑΕΔ: Νέο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας για 35.000 ανέργους

ΟΑΕΔ  – Μηταράκης: Σύντομα η προκήρυξη θέσεων προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας για 35.000 ανέργους

Στο νέο πρόγραμμα που αφορά σε 35.000 θέσεις κοινωφελούς εργασίας και θα έχει συγκεκριμένη χρονική διάρκεια αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια ομιλίας του στη Βουλή ο υφυπουργός Εργασίας Νότης Μηταράκης.

«Σύντομα θα προκηρυχθεί ένα νέο πρόγραμμα 35.000 θέσεων κοινωφελούς εργασίας το οποίο θα έχει συγκεκριμένη χρονική διάρκεια και θα αφορά συγκεκριμένα έργα» είπε ο ίδιος  και αναφερόμενος στον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση δήλωσε πως «έχει στείλει από τις 16 Σεπτεμβρίου επιστολή με τις γενικές κατευθυντήριες γραμμές του προγράμματος».

Ο υφυπουργός Εργασίας τόνισε πως το υπουργείο Εργασίας με στόχο «να μην υπάρξει κενό», εξετάζει και σύντομα θα πάρει απόφαση για την παράταση των δυο προγραμμάτων που αφορούν τη δασική προστασία και τη χορήγηση ασύλου.

Αφορμή της ομιλίας Μηταράκη στάθηκαν επίκαιρες ερωτήσεις των βουλευτών, Βαγγέλη Απόστολου από τον ΣΥΡΙΖΑ και του Βασίλη Κεγκέρογλου από το ΚΙΝΑΛ.

Ο Β. Αποστόλου εστίασε στην επιτακτική ανάγκη παράτασης των προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα για την προστασία των δασικών οικοσυστημάτων και εξήγησε πως σε αντίθετη περίπτωση η κυβέρνηση θα έχει μεγάλες ευθύνες για τις επιπτώσεις που θα υπάρξουν στο περιβάλλον.

Ο Β. Κεγκέρογλου ανέφερε ότι «εντείνεται η ανασφάλεια των εργαζόμενων στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας». «Τα προγράμματα μικρής κλίμακας, όπως για παράδειγμα της δασοπυρόσβεσης και το μεταναστευτικό, δημιουργήθηκαν και σχεδιάστηκαν μέχρι τη λήξη τους και αφού είναι στη μέση πρέπει να παραταθούν μέχρι την ολοκλήρωσή τους» συμπλήρωσε.

«Άμεσα θα αντιμετωπιστεί με ειδικά προγράμματα τόσο το θέμα της δασικής προστασίας όσο και η χορήγηση ασύλου. Το θέμα δεν είναι να δημιουργήσουμε μια νέα γενιά εγκλωβισμένων αλλά να γίνει σωστός σχεδιασμός και, όπου οι ανάγκες είναι πάγιες και διαρκείς, να προκηρυχθούν μόνιμες θέσεις εργασίας», ανταπάντησε ο κ. Μηταράκης.