Αρχική Eπικαιρότητα Ανατίναξαν με πέντε κιλά δυναμίτη νυχτερινό μαγαζί στην Πειραιώς

Ανατίναξαν με πέντε κιλά δυναμίτη νυχτερινό μαγαζί στην Πειραιώς

Το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής ανέλαβε την υπόθεση με την ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης σε νυχτερινό κατάστημα επί της οδού Πειραιώς.

Από την έρευνα προέκυψε ότι οι βομβιστές έδρασαν «επαγγελματικά» και ότι χρησιμοποίησαν περίπου πέντε κιλά δυναμίτη για να ανατινάξουν το κατάστημα. Για τους αστυνομικούς είναι σχεδόν βέβαιο ότι οι δράστες ήθελαν να στείλουν εκβιαστικό μήνυμα.

Η έκρηξη ήταν τόσο ισχυρή που η οδός Πειραιώς αναγκάστηκε να κλείσει για αρκετή ώρα, ενώ προκλήθηκαν πολύ σοβαρές υλικές ζημιές. Οι δράστες δεν ήθελαν να προκαλέσουν τραυματισμούς. Υπάρχει, μάλιστα, μαρτυρία ότι φώναξαν σε έναν διερχόμενο να απομακρυνθεί, προειδοποιώντας τον για την έκρηξη.

Οι αστυνομικοί έχουν συλλέξει υλικό από κάμερες ασφαλείας σε μία προσπάθεια να ταυτοποιήσουν τους δράστες. Ωστόσο, το γεγονός ότι ήταν νύχτα δεν βοηθάει στην αναγνώρισή τους. Στη ΓΑΔΑ κλήθηκε για κατάθεση ο ιδιοκτήτης του καταστήματος που έγινε στόχος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δράστες ήταν δύο και επέβαιναν σε μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού. Ο συνοδηγός άφησε τη βόμβα και στη συνέχεια εξαφανίστηκαν.