Αρχική Eπικαιρότητα Αυτοί είναι οι ληστές που άδειαζαν σπίτια

Αυτοί είναι οι ληστές που άδειαζαν σπίτια

Στη δημοσιότητα δίνονται στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφίες μελών σπείρας που διέπρατταν κλοπές και ληστείες σε σπίτια στη Δυτική Αττική.

Πρόκειται για πέντε ημεδαπούς οι οποίοι συνελήφθησαν σε μεγάλη αστυνομική επιχείρηση της Ασφάλειας Αττικής.

Οι συλληφθέντες είχαν ρημάξει σπίτια στη Δυτική Αττική.

Σε βάρος τους, ασκήθηκε ποινική δίωξη για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, της ληστείας κατά συρροή και κατά συναυτουργία, της διακεκριμένης κλοπής από κοινού και κατ’ εξακολούθηση, της απείθειας, καθώς και για παράβαση του νόμου περί όπλων.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τους συλληφθέντες:

1. ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗ Ευάγγελο – Μιχαήλ, αγνώστου πατρός και της Άννας, γεννηθέντα στις 6/3/1992 στην Κόρινθο

2. ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟ Ιωάννη του Σπυρίδωνα και της Γεωργίας ΣΤΕΦΑΝΟΥ, γεννηθέντα στις 30/8/1983 στο Αγρίνιο Αιτωλοακαρνανίας

3. ΣΤΕΦΑΝΟΥ Ιωάννη του Ανδρέα και της Γεωργίας ΑΜΠΑΤΖΗ, γεννηθέντα στις 9/8/1986 στην Αθήνα Αττικής

4. ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟ Δημήτριο του Σπυρίδωνα και της Γεωργίας ΣΤΕΦΑΝΟΥ, γεννηθέντα στις 12/9/1992 στη Νίκαια Αττικής

5. ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟ Νικόλαο του Σπυρίδωνα και της Γεωργίας ΣΤΕΦΑΝΟΥ, γεννηθέντα στις 30/1/2001 στη Μαγούλα Αττικής

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση χρονικής διάρκειας μέχρι 19-3-2020, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου από την εγκληματική τους δράση, τη διευκόλυνση της διερεύνησης της συμμετοχής τους και σε άλλες περιπτώσεις, καθώς και την αξίωση της πολιτείας για τον ποινικό κολασμό των προαναφερόμενων αδικημάτων.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 22960-28001 του Τμήματος Ασφάλειας Μεγάρων και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.