Αρχική Ν. Αχαΐας Πάτρα: Με ένα αναισθησιολογικό μηχάνημα …ξέμενειναν τα χειρουργεία του Καραμανδάνειου

Πάτρα: Με ένα αναισθησιολογικό μηχάνημα …ξέμενειναν τα χειρουργεία του Καραμανδάνειου

Στα αυξημένα προβλήματα λόγω έλλειψης ιατρικού προσωπικού και ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, καθώς και την μη λειτουργία Παιδοψυχιατρικής Κλινικής, που αντιμετωπίζει το Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων, έρχεται σήμερα να προστεθεί άλλο ένα, καθώς μένει με μόνο ένα αναισθησιολογικό μηχάνημα για να λειτουργήσουν τα χειρουργεία.

Το δεύτερο μηχάνημα, το οποίο είχε δανείσει η εταιρεία στο Νοσοκομείο προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες των χειρουργείων, με αποτέλεσμα από σήμερα να λειτουργεί μόνο ένα χειρουργικό κρεβάτι.

Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα να πραγματοποιούνται τα έκτακτα χειρουργεία, ενώ για τα προγραμματισμένα εκτιμάται ότι θα υπάρξει μεγάλο πρόβλημα, αν ληφθεί, μάλιστα, υπόψιν, ότι είναι το μοναδικό Παιδιατρικό Νοσοκομείο της ΝΔ Ελλάδας και δέχεται αυξημένο αριθμό παιδιών που χρήζουν ιατρικής βοήθειας.

Σύμφωνα με την διοικήτρια του Καραμανδανείου Βασιλική Γεωργιοπούλου, ήδη έχει προετοιμαστεί διαγωνισμός για την απόκτηση νέου αναισθησιολογικού μηχανήματος, ο οποίος ολοκληρώνεται στις 14 Οκτωβρίου.

Πάντως, μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για την απόκτηση νέου μηχανήματος, είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα υπάρξουν προβλήματα με τα προγραμματισμένα χειρουργεία.

Πηγή: patristimes.gr