Αρχική Ν. Αργολίδος Φυλακές Τύρινθας: Σωφρονιστικοί ελέγχονται για συνεργασία με κρατούμενο ληστή

Φυλακές Τύρινθας: Σωφρονιστικοί ελέγχονται για συνεργασία με κρατούμενο ληστή

Φυλακές Τύρινθας: Τρεις σωφρονιστικοί υπάλληλοι των αγροτικών φυλακών της Τύρινθας έχουν μπει στο μικροσκόπιο των εισαγγελικών και αστυνομικών αρχών μετά από σαφείς ενδείξεις ότι συνεργάζονταν με ισοβίτη κρατούμενο, οποίος έβγαινε από τη φυλακή παράτυπα και προχωρούσε σε ένοπλες ληστείες με συνεργούς του, σε Πάτρα και Ναύπλιο!

Ο αρμόδιος εισαγγελέας έδωσε εντολή προκαταρκτικής έρευνας στην Αστυνομία για να διερευνηθεί, όπως αναφέρεται, η διαφαινόμενη εμπλοκή σωφρονιστικών υπαλλήλων για τον τρόπο εξόδου και επανόδου του στο Κατάστημα Κράτησης, στις δυο παραπάνω περιπτώσεις (σ.σ. ληστείες σε Πάτρα και Ναύπλιο). Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες των σωφρονιστικών, μετά την εντολή της προκαταρκτικής, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κινητά τηλέφωνα και κάρτες sim , ενώ στην οικία ενός εξ’ αυτών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πιστόλι και 65 φυσίγγια, τα οποία κατείχε παράνομα και συνελήφθη.

Η διαφαινόμενη συνεργασία των σωφρονιστικών, προέκυψε από την εξιχνίαση δύο ενόπλων ληστειών, τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο, για τις οποίες κατηγορείται ο έγκλειστος ισοβίτης, ο οποίος φέρεται να είχε καταδικαστεί για συμμετοχή σε απαγωγή που συγκλόνισε το πανελλήνιο το 2009.

Όπως προέκυψε, λοιπόν από την έρευνα των αστυνομικών της Ασφάλειας Ναυπλίου:

Ο συγκεκριμένος κρατούμενος-τώρα έχει μεταχθεί σε άλλη φυλακή- στις 27.2.2019 διέπραξε μαζί με άγνωστους συνεργούς του ένοπλη ληστεία στο αστικό ΚΤΕΛ Πατρών, λέει η Αστυνομία,  αφού προηγουμένως είχε εξέλθει από Κατάστημα Κράτησης, στο οποίο και επανήλθε μετά την τέλεση της ληστείας.

Η ληστεία στο πρακτορείο ΟΠΑΠ

Στις  24.3.2019, μαζί με άγνωστους συνεργούς του, αφαίρεσε με την απειλή όπλου τις εισπράξεις καταστήματος στο Ναύπλιο, αφού προηγουμένως είχε και πάλι εξέλθει από το Κατάστημα Κράτησης, στο οποίο και επανήλθε.

Επρόκειτο για κατάστημα  ΟΠΑΠ, όπου με την απειλή  πιστολιού ακινητοποίησε τον υπάλληλο και απέσπασε περίπου 1500 ευρώ.

Έφοδος στο κελί το ίδιο βράδυ

Η Αστυνομία, το βράδυ της ίδιας ημέρας, πραγματοποίησε έφοδο-έρευνα στο κελί του συγκεκριμένου 39χρονου έγκλειστου, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν “ρούχα, υποδήματα και γάντια, που χρησιμοποιήθηκαν στη ληστεία καθώς επίσης χρηματικό ποσό από τη ληστεία και κινητό τηλέφωνο”. Στις φυλακές της Τύρινθας πήγαν οι αστυνομικοί μετά από πληροφορίες ότι κρατούμενος βγαίνει για δουλειές, αλλά διαπράττει με συνεργούς του που τον φυγαδεύουν με μοτοσυκλέτα ένοπλες ληστείες.

Τον πρόδωσαν τα ρούχα

Οι αστυνομικοί είδαν στην κάμερα ασφαλείας τα ρούχα του δράστη της ληστείας στο Ναύπλιο και τα ίδια ρούχα βρήκαν και στο κελί μαζί με τα χρήματα. Ο ίδιος είχε ισχυριστεί ότι τα χρήματα του τα παρέδωσαν φίλοι του στο επισκεπτήριο αλλά κάτι τέτοιο δεν προέκυψε από την προανάκριση.

Οι αστυνομικοί στο πλαίσιο της ίδιας προανάκρισης, όπου εξετάστηκαν μεταξύ άλλων και σωφρονιστικοί υπάλληλοι, διαπίστωσαν πολλά κενά για τον τρόπο εξόδου του έγκλειστου και στις δύο περιπτώσεις των ληστειών, ενώ από το κινητό που κατασχέθηκε στο κελί προέκυψε και επαφή με τους φύλακες.

Εκτίθενται στελέχη

Ενώ αναμένεται  η ολοκλήρωση της προκαταρκτικής για τους σωφρονιστικούς- σε μια εποχή που άλλοι συνάδελφοί τους καταγγέλλουν ότι πέφτουν κατά καιρούς θύματα βιαιοπραγιών από σκληρούς κρατουμένους- υπενθυμίζεται ότι ήδη από τον περασμένο Μάρτιο είχαν δει το φως της δημοσιότητας στοιχεία που εξέθεταν τους υπευθύνους της προηγούμενης κυβέρνησης, στο χώρο της Δικαιοσύνης.

Ο συγκεκριμένος κρατούμενος είχε μεταφερθεί από τις φυλακές Κορυδαλλού στις αγροτικές και μάλιστα είχε επιλεγεί ως ομιλητής, όπως είχε αποκαλύψει Το Βήμα,  τον Νοέμβριο του 2018, σε ημερίδα του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών με θέμα τις αγροτικές φυλακές και την «κοινωνική και επαγγελματική επανένταξη των κρατουμένων τους».

ΠΗΓΗ: www.alphafreepress.gr (του Πέτρου Καρσιώτη)